Hoitoihin valmistautuminen ja kotihoito-ohjeet

Suosittelemme tutustumaan hoitoon valmistautumisohjeisiin huolella, jo hyvissä ajoin ennen hoitoon saapumista. Hoitoon valmistautuminen edesauttaa hoidon onnistumista ja toivottua lopputulosta.

Huolellinen kotihoito on kaikessa kauneudenhoidossa tärkeää ja kotihoito-ohjeita kannattaakin aina noudattaa hoitotuloksen vaikutusten jatkumiseksi vielä hoitolakäynnin jälkeenkin.

Useissa palveluissamme on yhden viikon hoitokohtainen takuu. Palvelukohtaiset takuuajat löydät alta. Olethan rohkeasti yhteydessä meihin, mikäli haluat lisätietoja hoitoon valmistautumisesta, kotihoito-ohjeista tai takuuehdoistamme.

Hoitoihin valmistautuminen ja kotihoito-ohjeet

Suosittelemme tutustumaan hoitoon valmistautumisohjeisiin huolella, jo hyvissä ajoin ennen hoitoon saapumista. Hoitoon valmistautuminen edesauttaa hoidon onnistumista ja toivottua lopputulosta.

Huolellinen kotihoito on kaikessa kauneudenhoidossa tärkeää ja kotihoito-ohjeita kannattaakin aina noudattaa hoitotuloksen vaikutusten jatkumiseksi vielä hoitolakäynnin jälkeenkin.

Useissa palveluissamme on yhden viikon hoitokohtainen takuu. Palvelukohtaiset takuuajat löydät alta. Olethan rohkeasti yhteydessä meihin, mikäli haluat lisätietoja hoitoon valmistautumisesta, kotihoito-ohjeista tai takuuehdoistamme.

Tutustuthan oheisiin valmistautumisohjeisiin huolella, jo hyvissä ajoin ennen varattua aikaasi. Osa hoidoista vaatii etukäteen valmistautumista, jotta hoidon tulos olisi paras mahdollinen. Huomioithan myös kotihoito-ohjeet, jotka olemme keränneet tänne juuri sinua varten.

Hinnoittelumme perustuu paitsi suoritettavaan palveluun, myös siihen varattuun aikaan, siihen varattuun huoneeseen, sekä siihen varattuun ammattilaiseen.

Ajanvaraus esim. 60 min tarkoittaa koko käyntiin varattua aikaa. Tekijällä on tällöin enintään tämän verran aikaa käytettävissään koko työsuoritteen tekemiseen.

Asiakkaalle varattu esim. 60 min aika sisältää hoitolaan saapumisen, riisumisen, pukemisen, kassatoiminnot ja mahdollisen uuden ajan varaamisen. Huomioithan siis, että varattu hoitoaika sisältää aina kaikki em. toiminnot. ”Hieronta 60 min”-hoidossa itse hierontaan käytetty aika ei siis koskaan ole täysi 60 minuuttia.

Kosmetologi hoitaa vain tervettä ihoa, lääkäri hoitaa sairasta ihoa. Tämä on poikkeuksetta ollut kosmetologikoulujen ensimmäisiä oppeja kautta aikojen. Kosmetologi voi puhdistaa, hoitaa ja kosteuttaa ihoa, mutta sairasta ihoa kosmetologi ei voi parantaa.

Kosmetologi ei ole lääkäri
Akneihoa tai muuten epäpuhdasta ihoa voidaan kosmetologisilla hoidoilla puhdistaa ja kosteuttaa ja pyrkiä hoitamaan ihoa muuten parempaan kuntoon. Sen sijaan aknea, rosaceaa tai muuta ihosairautta ei voida kauneushoitolassa parantaa, eli sairautta ei saada ihosta kosmeettisilla hoidoilla pois. Kosmetologi ei parana sairauksia, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin vastaanotto. Iho-ongelmat ovat usein niin kinkkisiä, että ihotautilääkäreilläkin on vaikeuksia tehdä varmoja diagnooseja ja löytää oikeita lääkkeitä epäselviin iho-ongelmiin. Siksi ei ole perusteltua odottaa kosmetologin parantavan jotakin sellaista, mihin lääketiedekään ei pysty tarjoamaan varmaa vastausta.

Kosmetologi ei ole taikuri
Kosmetologisissa hoidoissa on aina tarpeen pitää realismi mukana hoitotuloksia odottaessa. Pahoin halkeilleet, kuivat ja känsäiset jalat, tai vaikka hyperpigmentoituneet maksaläiskäiset kasvot, vaativat aina useita hoitokertoja ja säännöllistä kotihoitoa ja silloinkin parhaimmillaan voimme luvata vain vaikuttaa suotuisasti ihon kuntoon. On perusteetonta ja epärealistista odottaa kosmetologilta taikatemppua, jolla iho saadaan yhdellä hoidolla rypyttömäksi, sileäksi, epäpuhtauksista vapaaksi tai muuten virheettömäksi. Liian suurilla odotuksilla varustettuna jää hoidoista varmasti pettynyt tunnelma ja paha maku suuhun.

Ihonhoito on maraton, ei pikajuoksu
Ihonhoito vaatii pitkäjänteistä päivittäistä säännöllistä toimintaa ja sitoutumista kotihoitoon oikeanlaisilla tuotteilla. Hampaatkin täytyy harjata päivittäin ja mielellään kahdesti päivässä. Eivät hampaatkaan pysy kunnossa, jos ainoa niihin kohdistuva hoitotoimenpide on hammaslääkäri kerran vuodessa.

Kaikki Kauneuskeskus Fenixissä tehtävät hius- ja kauneudenhoitoalantyöt tehdään asiakkaan itse tilaamana, asiakkaan luvalla ja asiakkaan omalla vastuulla.

Käytämme turvallisia ammattituotteita
Koulutettuina hius- ja kauneusalan ammattilaisina teemme kaikki työt mahdollisimman turvallisilla ammattituotteilla, luottaen asiakkaan antamaan informaatioon koskien allergioita, herkistymisiä tai muita aiemmin aiheutuneita reaktioita muista käytetyistä tuotteista, aineista tai tehdyistä hoidoista.

Kaikki kosmetiikka on kemikaaleja
Kaikki käyttämämme tuotteet ovat kosmetiikkaa eli kemikaaleja ja kaikki ihokosketuksissa olevat kemikaalit voivat aiheuttaa ihmiselle herkkyys- tai allergisen reaktion. Kaikki kemikaalit ovat vieraita aineita ihmiskeholle ja kukin keho reagoi niihin eri tavalla. Allergisen reaktion sattuessa on oireista riippuen hakeuduttava lääkärin hoitoon tai lievemmissä tapauksissa vähintään konsultoitava apteekin henkilökuntaa allergialääkityksen osalta.

Kaikelle voi allergisoitua
Ihminen voi olla allerginen kaikelle. Allergisoivia tai herkistäviä kemikaaleja voivat olla mm. iholle tarkoitettu kosmetiikka (pesuaineet, voiteet, seerumit), pyykinpesuaineet, hiuksille tarkoitettu kosmetiikka (pesu-, hoito- ja muotoilutuotteet), suuhygienia-aineet, meikit, hajuvedet jne. Jos on herkistynyt yhdelle aineelle – on herkistynyt tuhannelle muullekin. Allergisoiva aine on aina jokin tuotteen sisältämä raaka-aine, ei itse tuote. Näin ollen allergisen reaktion aiheuttavat kaikki sellaiset tuotteet, jotka sisältävät kyseistä allergisoivaa raaka-ainetta.

Allergia ei näy etukäteen
Allergiat ja herkkyydet eivät näy päällepäin, eikä allergisia reaktioita ei voi ennustaa. Jos allerginen reaktio tulee, se ei ole tekijän tai tehdyn työn vika. Allergian aiheuttaja on jonkin työssä käytetyn tuotteen sisältämä jokin raaka-aine, joka ei juuri asiakkaan iholle sovi. Tätä ei voi etukäteen tietää, eikä ennustaa ja siten sitä ei voi myöskään estää tapahtumasta. Allergia on elimistön epätarkoituksenmukainen immunologinen- eli torjuntareaktio ympäristön aineita vastaan. Hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilainen ei voi olla vastuussa tästä.

Kaikessa on allergisoitumisen riski
Kaikissa kemikaaleissa on allergisen reaktion riski ja asiakkaana otat tietoisesti tämän riskin. Edellä mainituista syistä allerginen reaktio ei ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Seuraaviin hoitoihin on alaikärajana 16 vuotta:

  • hiusten värjäys
  • ripsien ja kulmien kestovärjäys
  • ripsien kestotaivutus
  • geelilakkaus
  • rakennekynnet

Seuraaviin hoitoihin on alaikärajana 18 vuotta:

  • alle 18-vuotiaiden korvien rei’itys tehdään vain huoltajan läsnäollessa, ei koskaan lupalapulla tai puhelinsoitolla

Valmistautuminen hiustenvärjäykseen

  • Hiusten värjäykseen kannattaa aina tulla pesemättömällä tukalla. Päänahan tali suojaa päänahkaa siihen levitettäviltä väriaineilta.
  • Teemme hiusten värjäyksiä vain 16 vuotta täyttäneille, emme nuoremmille.

Hiusvärin kotihoito-ohjeet

  • Kylmän vaaleiden hiusten sävyn säilyttämiseksi ja ylläpitämiseksi tulee aina käyttää kotihoidossa tähän tarkoitettuja hopeashampoota ja -hoitoainetta. Ilman näitä tuotteita kylmän vaalea sävy tulee häviämään hiuksista ja hiusten sävy tulee taittamaan kylmästä lämpimään, yleensä kellertävään.
  • Kylmän vaaleiden hiusten ylläpitohoito siihen tarkoitetuilla tuotteilla tulee aloittaa välittömästi värjäyksen jälkeen. Hiusta ei tule päästää ensin kellastumaan, sillä kerran menetetyn kylmän vaalean sävyn palauttaminen takaisin pelkillä kotihoituotuotteilla on lähes mahdotonta.

Kotivärit
Jos olet käyttänyt kotivärejä, tunnusta se heti reilusti kampaajallesi, ennen värikäsittelysi aloittamista. Kotivärit saattavat usein estää ammattikäyttöön tarkoitettujen värien toimimisen, joten pahimmillaan sinulle tehtävä värikäsittely ei tuota minkäänlaista tulosta ja menetät turhassa värikäsittelyssä sekä aikaa että rahaa. Kampaaja näkee aina kotivärien käytön viimeistään siinä vaiheessa, kun ammattivärit eivät tuota hiuksissa vaikutusajan jälkeen mitään tulosta. Kotiväreillä värjätyt hiukset on mahdollista värjätä onnistuneesti kampaajalla, mutta kampaajan tulee aina tietää käytetystä kotiväristä etukäteen. Tällöin kampaaja voi valita värjäykseen oikeat tuotteet ja tekniikat, jotta värjäystuloksesta saadaan paras mahdollinen.

Raskaus ja imetys
Hiusten värjääminen raskauden tai imetyksen aikana ei ole kiellettyä. On kuitenkin hyvä tietää, että kaikenlaisten kemiallisten käsittelyiden, kuten värien ja permanenttien onnistuvuus ja pysyvyys raskauden ja imetyksen aikana, on hyvin yksilöllistä. Värien ja permanenttien onnistumisen ja pysyvyyden skaala on hyvin moninainen. Raskauden ja imetyksen aikana voit saada elämäsi parhaan tai huonoimman permanentin. Värisi voi olla täydellinen tai se ei tartu hiuksiisi lainkaan. Raskaus ja imetys sekoittavat naisten hormonitoiminnan niin, että mitään takeita hiusten kemiallisten käsittelyiden onnistumiselle emme voi valitettavasti antaa. On siis hyvä tietää, että kemiallisen käsittelyn epäonnistuminen ei näissä tapauksissa ole kaupanpurkuun oikeuttava peruste.

Allergiat
Hiusväreille, kuten mille tahansa muullekin kosmetiikalle, voi allergisoitua. Jos olet aiemmin saanut jostakin hiusväristä allergisen reaktion, on suositeltavaa, ettet värjää hiuksiasi, ripsiäsi tai kulmakarvojasi kestoväreillä enää koskaan.

Rei’itysreikä on pieni haava. Sen vuoksi on tärkeää huolehtia siitä oikein koko paranemisajan, jotta reikä ei tulehdu. Seuraamalla kotihoito-ohjeita minimoidaan tulehdusriskiä.

Lasten/vauvojen korvien rei’itys
Pienille lapsille suosittelemme käytettävän apteekista saatavaa Emla-puudutevoidetta korvanlehdissä vähintään tunnin ajan ennen rei’itystä. Tällöin korvanlehti on sopivasti puutunut, eikä lapsi/vauva todennäköisesti huomaa rei’itystä edes tehtävän.

Vanhempien osuus lasten/vauvojen korvien rei’ityksessä
Vanhempien on hyvä käydä etukäteen kotona lapsen kanssa läpi korvien rei’itys ja siihen mahdollisesti liittyvät lapsen pelot tai jännitys. Me teemme rei’ityksen, mutta me emme voi, emmekä halua, lasta siihen pakottaa. Vanhempien tehtävänä on käsitellä korvien rei’itykseen liittyvät asiat kotona etukäteen läpi niin, että lapsi on varmasti tullessaan halukas ottamaan korvien rei’ityksen.

On myös hyvä tietää, että korvakorujemme ollessa steriilisti yksittäispakattuja, joudumme aina veloittamaan koruista täyden hinnan, mikäli korupakkaus on ehditty avaamaan ja lapsi tämän jälkeen kieltäytyy rei’ityksestä.

Rei’ityskorun irtoaminen ja häviäminen
Aivan kuten mikä tahansa muukin korvakoru, voi myös rei’ityskoru irrota ja hävitä. Erityisesti pukeminen, riisuminen, harrastukset, pelit ja leikit saattavat repäistä rei’ityskorun irti. Rei’ityskorun irrotessa tai hävitessä voit ostaa meiltä uuden rei’ityskorun hintaan 9€. Korvien rei’itys -palvelu ei sisällä takuuna uusia koruja mahdollisten hävinneiden korujen tilalle.

Kotihoito

  • Älä koskettele korviasi likaisilla käsillä. Älä pyörittele korvakoruja.
  • Puhdista vastarei’itetyt korvat huolellisesti molemmilta puolilta kahdesti päivässä. Älä poista koruja puhdistamisen ajaksi. Peseytyessäsi käytä nestesaippuaa ja huuhtele hyvin runsaalla vedellä. Kuivaa kasvopaperilla tai pumpulipuikolla.
  • Huolehdi, että rei’itetty alue pidetään jatkuvasti puhtaana, kuivana ja ilmavana.
  • Suojaa korvat, kun laitat hiuslakkaa, hajuvettä, meikkiä, hiusväriä tms.
  • Ole erityisen varovainen, kun puet tai riisut vaatteita pään yli, jotta korut eivät jää vaatteisiin kiinni.
  • Vältä uimista altaassa, järvessä tai meressä mahdollisimman pitkään rei’ityksen jälkeen. Vältä myös pään pitämistä veden alla. Kun tulet pois vedestä, puhdista korvanlehdet vedellä ja nestemäisellä saippualla.
  • Noin kuuden viikon jälkeen voit vaihtaa rei’ityskorut uusiin koruihin. Näin poistat rei’ityskorut: pese kätesi ja korvanlehtesi huolellisesti. Ota toisella kädellä kiinni korun etuosasta. Toisella ota kiinni korun takaosan kiinnikkeestä ja vääntele sitä edestakaisin, kunnes se löystyy ja irtoaa. Irrota koru varovasti ja laita tilalle uudet, puhtaat korut.
  • Vie noin vuoden, kunnes reiät ovat täysin parantuneet. Siksi huomioi seuraavat:
    • Käytä aina korvakoruja. Jos et käytä, voivat reiät supistua ja/tai umpeutua kokonaan.
    • Ole erityisen tarkka, kun vaihdat korvakoruja. Iho, joka on kasvanut reikien ympärille, on vielä hyvin ohutta ja voi repeytyä herkästi. Tämä voi aiheuttaa tulehduksen. Siksi huolehdi aina, että peset korvakorut ja kädet ennen korujen vaihtamista ja varmista, että reikien ympärysalue on pidettävä puhtaana, kuivana ja ilmavana. Jos käytät koruja, joissa on leveä lierimäinen taustakiinnike (butterfly), ei niitä tulisi painaa tiukkaan kiinni korvanlehteä vasten.
    • Kosketusallergian riski on suurin ensimmäisen vuoden aikana. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää käyttää turvallisia korvakoruja varsinkin ensimmäisen vuoden ajan. Me suosittelemme Blomdahlin ihoystävällisiä titaanikoruja.

TÄRKEÄÄ!
Punoitus ja/tai turvotus ja/tai kipu ja/tai kutina ovat merkkejä mahdollisesta tulehduksesta. Tällöin poista koru ja puhdista/desinfioi korvanlehti. Jos korvanlehti ei ole parempi seuraavana päivänä, ole yhteydessä lääkäriisi.

Kasvohoidoissa on hyvä muistaa, että juonteet, rypyt, epäpuhtaudet, arvet, maksaläiskät ja muut ihon virheet ja epätasaisuudet eivät ole tulleet sinne yhdessä yössä. Tästä syystä niiden hävittäminen sieltä ei myöskään onnistu käden käänteessä, jos koskaan.

Valmistautuminen kasvohoitoon

  • Jos mahdollista, tule kasvohoitoon meikittä. Jos tulet meikissä, ei sekään haittaa. Tällöin osa kasvohoidon ajasta vain kuluu meikin poistamiseen, ei sen kummempaa.
  • Kasvohoidoissa on hyvä tietää, että parta saattaa muodustua kasvohoidon suorittamisen esteeksi erityisesti laitehoidoissa, kuten HydraFacial, timanttimikrohionta ja ultraäänipuhdistus. Parta voi estää hoitavien laitteiden tai aineiden kosketuksen ihoon ja tällöin kasvohoidosta ei ole iholle juurikaan hyötyä. Kasvohoidot voidaan suorittaa täydellisesti vain parrattomille ihoalueille.

Juonteet, rypyt, aurinko ja SPF
Juonteet ja rypyt kuuluvat ikääntymiseen. Niiden syntyä voidaan pyrkiä hillitsemään, mutta niiden syntyä ei pystytä estämään. Ikääntymisen merkkien syntymisessä tärkeintä on merkkien synnyn ennaltaehkäiseminen ja tähän auttaa säännöllinen ihonhoito hyvillä ihonhoitotuotteilla. Jos olet tehnyt valinnan nauttia auringonsäteistä kasvoillasi aina ilman asianmukaisia suojakertoimia, on ihosi valovanheneminen varmaa ja nopeaa. Aurinko aiheuttaa myös helposti erilaisia pigmenttihäiriöitä, kuten hyperpigmentaatiota, joka kansanomaisemmin tunnetaan nimellä maksaläiskä. Näitä tapahtumia ei kosmetologi enää pysty korjaamaan. Aurinko on ihon vanhentaja numero yksi, eikä auringon vaikutus ihoon ole kasvohoidolla enää kumottavissa.

Ihon tehtävät
Ihon tehtävä on erittää talia, joka voitelee ihon notkeaksi ja pitää sen vettähylkivänä. Iho erittää talia jatkuvasti ja vaikka ihoa kuinka hoitaa ja puhdistaa, on ihohuokosissa aina enemmän tai vähemmän talia. Tali suojaa ihoa, joka taas puolestaan suojaa koko elimistöä. Tali- ja hikirauhaset myös poistavat ihosta kuona-aineita. Mikään kasvohoito tai ihonpuhdistus ei poista kaikkea talia ja kaikkia mustapäitä ihosta. Ihohuokosia on kasvoilla satojatuhansia. Niitä ei yhden kasvohoidon aikana ole mahdollista 100% tyhjentää. Kasvohoidon jälkeen ei siis kannata mitata hoidon onnistumista sillä, näkyykö suurentavasta peilistä vielä ihossa talia tai mustapäitä. Vastaus on aina: kyllä näkyy.

Kasvohoito ei ole taikatemppu
Kasvohoito ei ole taikatemppu, joka häivyttää eletyn elämän jäljet ihosta tai lakkauttaa ihon normaalit toiminnot ihonpuhdistuksen nimissä. Edellä mainituista syistä juonteet tai mustapäät ihossa vielä kasvohoidon jälkeenkin eivät ole reklamaatioon tai kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Kemialliseen kuorintaan valmistautuminen

  • Hoito saatta aiheuttaa ihon pintakerroksen (näkyvää tai näkymätöntä) kuoriutumista.
  • Omat ihonhoitotoimesi hoidon jälkeen vaikuttavat lopputulokseen.
  • On tärkeää, että käytät nimenomaan kosmetologin sinulle suosittelemia tuotteita.
  • Emme voi taata hoidon tuloksia emmekä antaa tarkkoja arvioita ihon kuoriutumisajoista tai epämukavuuden tunteesta.
  • Hoidon aikana saatat tuntea ihollasi väliaikaisesti kihelmöintiä tai kuumotusta. Tämä menee ohi muutamassa minuutissa.
  • Seuraavien muutaman tunnin aikana ihosi voi alkaa tuntua hieman kiristävältä; tämä tunne voi kestää useita päiviä.
  • Useimmilla asiakkailla ihon hilseily alkaa 48 tunnin kuluessa.
  • On mahdotonta määrittää etukäteen, miten paljon iho kuoriutuu.
  • Kuoriutumisprosessi kestää yleensä 5–7 päivää.
  • Kasvohoidoissa on hyvä tietää, että parta saattaa muodustua kasvohoidon suorittamisen esteeksi  sillä parta voi estää hoitavien aineiden kosketuksen ihoon ja tällöin kasvohoidosta ei ole iholle juurikaan hyötyä. Kasvohoidot voidaan suorittaa täydellisesti vain parrattomille ihoalueille.
  • Riippuen tehdystä kuorintahoidosta ja ihosi laadusta seuraavat reaktiot ovat mahdollisia:
    • Ihon pitkittynyt punoitus, ärsytys ja hilseily
    • Kuivuus ja herkkyys
    • Voimakkaat allergiset reaktiot joissain harvoissa tapauksissa.

Kemiallisen kuorinnan jälkeen normaaleja ihoreaktioita ovat:

  • iho saattaa olla kosketusarka
  • iho saattaa punoittaa
  • iho saattaa mennä ruskeaksi
  • iho saattaa kirvellä/nipistellä/kihelmöidä/kutista
  • iho saattaa hilseillä voimakkaastikin
  • iho saattaa olla turvoksissa
  • jopa vesi saattaa kirvellä iholla
  • hoitotuotteet saattavat kirvellä iholla

Kemiallisen kuorinnan kotihoito-ohjeet

  • hoida ihoa vain siihen tarkoitetuilla ihonhoitotuotteilla
  • suojaudu auringolta (4-8 vkoa, SPF 50+)
  • älä käy solariumissa (4-8 vkon aikana)
  • älä käy saunassa, höyrysaunassa tai uimahallissa
  • älä poista iholta hilseilyä mekaanisesti (kuorimalla, repimällä)
  • älä käytä aktiivisia kosmeettisia aineita
  • älä harrasta intensiivistä urheilua – kuivan ihon alle syntyy mikroskooppisia vesirakkuloita
  • älä poistata karvoja hoidetulta alueelta
  • älä teetä mitään kosmetologisia hoitoja

HydraFacial-hoitoon valmistautuminen
Vältä voimakasta hikoilua, kuten hikijumppaa ja saunomista, sekä ulkoilua kovalla pakkassäällä hoitopäivänä.

Kasvohoidoissa on hyvä tietää, että parta saattaa muodustua kasvohoidon suorittamisen esteeksi erityisesti laitehoidoissa, kuten HydraFacial, timanttimikrohionta ja ultraäänipuhdistus. Parta voi estää hoitavien laitteiden kosketuksen ihoon ja tällöin kasvohoidosta ei ole iholle juurikaan hyötyä. Kasvohoidot voidaan suorittaa täydellisesti vain parrattomille ihoalueille.

  • HydraFacial-hoidon jälkeen
    Vaikka HydraFacial™ ei ole varsinaisesti kemiallinen kuorinta, käytetään HydraFacial™ -hoidossa kemiallisia kuorinta-aineita, AHA- ja BHA-happoja.

Yleensä iho ei reagoi HydraFacialin happomääriin, mutta on mahdollista, että hyvin herkkä iho saattaa äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa olla kosketusarka, saattaa punoittaa, saattaa mennä pinnalta rusehtavaksi, saattaa kirvellä/nipistellä/kihelmöidä/kutista, saattaa hilseillä voimakkaastikin, saattaa olla turvoksissa ja hoitotuotteet saattavat kirvellä iholla. Nämä oireet ovat kuitenkin ohimeneviä, eikä niistä tarvitse huolestua. Huolellinen ihon kosteuttaminen vie oireet muutamissa päivissä pois.

Emme tee HydraFacial hoitoa, jos:

  • olet raskaana tai imetät
  • olet syönyt isotretioniinikuurin viimeisen vuoden aikana
  • sinulla on herpes
  • olet ottanut botuliinia tai täyteaineita viimeisen kahden viikon aikana

HydraFacialin kotihoito-ohjeet
Koska HydraFacial -hoidossa käytetään myös hedelmähappoja, tulee hoidon jälkeen välttää suoraa auringonvaloa ja käyttää aurinkosuojakerrointa, vähintään SPF30, mieluiten SPF50. Paras tulos saavutetaan käymällä säännöllisesti HydraFacial-hoidoissa ja käyttämällä aktiivisesti ihotyypille sopivia kasvojen kotihoitotuotteita.

Ripsien ja kulmien kestovärjäykseen valmistautuminen
Tulethan ripsien kestovärjäykseen ilman ripsiväriä, jottei hoitoaikaasi kulu turhaan ripsivärin poistamiseen.

Ripsiä ja kulmakarvoja kestoväreillä värjättäessä on hyvä tietää, että värjäyksen lopputulos on aina huomattavasti tummempi välittömästi värjäyksen jälkeen. Tästä syystä ”pelottavan tummilta” näyttävät kulmakarvat ovat sitä yleensä vain hetken.

Kulmakarvojen iho on hyvä kuoria ennen kestovärjäykseen tuloa, jolloin kestoväri ei tartu kuivaan kuolleeseen ihosolukkoon liian voimakkaasti.

Itseruskettavat tuotteet saattavat reagoida kestovärjäysten kanssa, joten kasvojen itseruskettavia kannattaa välttää pari päivää ennen ja pari päivää jälkeen kulmien kestovärjäyksen.

Ihoon tarttunut väri saa lopputuloksen näyttämään joskus hurjalta, mutta erittävänä elimenä iho työntää huokosiin jääneen värin ulos yleensä seuraavien 12-24 h kuluessa värjäyksestä. Tämän jälkeen väri on asettunut siihen tummuuteen, mikä värjäyksen lopputulos todellisuudessa on.

Kestovärjäysten takuuehdot
Ripsistä väri haalistuu yleensä 3-4 viikossa, joka on hieman hitaammin kuin kulmakarvoista, joista väri haalistuu useimmiten 1-3 viikossa. Värin haalistumisessa on paljon yksilöllisiä, karvan laadusta riipuvia, eroja.

Kestovärjäyksillämme on yhden viikon (seitsemän vuorokautta) takuuaika. Mikäli kestoväri ripsissä tai kulmissa on merkittävästi haalistunut ensimmäisen viikon aikana tulee tästä ilmoittaa viipymättä tai viimeistään 7 vrk kuluttua kestovärjäysten tekemisestä. Tämän jälkeen takuu ei ole enää voimassa.

Kulmien muotoilu voidaan tehdä pinseteillä nyppien tai sokeroimalla sokerimassalla. Mikäli toivot sokerointia, varmistathan, että kosmetologisi tekee kulmasokerointia.

Ensimmäistä kertaa kasvojen aluetta, kuten kulmia, ylähuulta tai poskia, sokeroitaessa on suositeltavaa sokeroida ensin pieni testialue kasvojen sivusta.

Kasvoissa kasvaa hentoa karvaa huomattavasti tiheämmin kuin muualla kehossa. Toisinaan kasvonukan sokeroinnista voi syntyä ”histamiinireaktio.” Reaktio ei ole vaarallinen, mutta sen seurauksena syntyy pientä valkopäätä sokeroidulle ihoalueelle.

Mikäli kasvojen iho reagoi sokerointiin näin, voi reaktiota ehkäistä ennen sokerointia tai vähentää sokeroinnin jälkeen tullutta reaktiota, tavallisella suun kautta otettavalla antihistamiinilla. Antihistamiinin käytön sopivuus tulee luonnollisesti aina varmistaa apteekin farmaseutilta tai lääkäriltäsi.

Valmistautuminen jalkahoitoon

  • Jos mahdollista, tule jalkahoitoon ilman kynsilakkaa.
  • Kerrothan sinua hoitavalle kosmetologille, mikäli sinulla on diabetes, verenkiertohäiriöitä jaloissa, suonikohjuja tai vaikeita iho- tai kynsimuutoksia.

Jalkahoidon kotihoito-ohjeet
Kosmetologin tekemä jalkahoito on esteettinen jalkahoito, joka pehmittää ja poistaa kovettumia ja luo pohjan helpommalle jalkojen kotihoidolle. Paksun kuivan sarveistuneen kerrostuman poistaminen helpottaa jalkavoiteiden imeytymistä ja saa näin jalat pysymään pidempään pehmeinä ja ihon kosteutettuna. Kosmetologi levittää aina hoidon päätteeksi jalkoihin erittäin paksun ja kosteuttavan, nimenomaan jalkojen iholle tarkoitetun voiteen. Mikään hoito ei kuitenkaan kosteuta jalkojen ihoa pysyvästi, sillä se on valitettavasti mahdotonta. Jalkoja tulisikin siksi hoitaa päivittäin jalkavoiteella, mikäli ihon toivotaan säilyvän pehmeänä pysyvästi. Kynsinauhoihin tulisi käyttää kynsinauhaöljyä tai -voidetta.

Kuten mikä tahansa hoito, myöskään jalkahoito ei ole taikatemppu, jolla jalat loihditaan uusiksi yhden tunnin hoidon aikana. Pahoin kovettumaiset, känsäiset, kuivat tai halkeilleet jalat eivät tule kuntoon yhdellä tai kahdella hoitokerralla, vaan jalkojen hoito on pitkällinen prosessi, joka voi vaatia useita jalkahoitokäyntejä ja vähintään säännöllistä kotihoitoa.

Jalkojen iho tarvitsee aina säännöllistä kotihoitoa, mikäli jalkojen toivotaan säilyvän pysyvästi pehmeinä ja kosteutettuina. Jalkahoito on ensiapu ja lähtölaukaus, jonka jälkeen pysyviä tuloksia voidaan saada vain päivittäisellä ylläpitohoidolla.

Kynsien lakkauksesta
Huomioithan, että Kauneuskeskus Fenix ei ole vastuussa kynsien lakkauksesta jalkahoidosta lähtemisen jälkeen. Sukkien ja kenkien laittaminen tuoreen lakan päälle saa lakkauksen helposti menemään pilalle.

Huollata geelilakkauksesi ammattilaisella eli kynsimuotoilijalla 2-3 viikon välein. Vaikka kyntesi olisivatkin vielä hyvässä kunnossa, on ne huollettava kynnen kasvun vuoksi ja ongelmien ehkäisemiseksi.

Erityisesti pakkaskeleillä on hyvä tietää, että luonnonkynsi ja geelilakka tai rakennekynsimassa reagoivat voimakkaisiin lämpötilan vaihteluihin hyvin eri tavoilla.

Luonnonkynsi laajenee lämpimässä ja supistuu kylmässä. Geelilakka taas reagoi lämpötilan vaihteluihin jäykistymällä hetkellisesti hyvinkin joustamattomaksi, jolloin geelilakkauksessa esiintyy helpommin lohkeamista, irtoamista, rikkoutumista tai muita pysyvyysongelmia. Tästä syystä suosittelemme käyttämään aina käsineitä voimakkaissa lämpötilan vaihteluissa, myös lyhyillä matkoilla.

Säännöllisillä huolloilla geelilakkauksesi pysyy jatkuvasti kauniina.

Geelilakkauksen kotihoito-ohjeet

  • Älä revi tai nypi kynsiäsi, kynsinauhoja tai geelilakkaa.
  • Älä käytä kynsiäsi milloinkaan työvälineinä.
  • Ole varovainen nappuloiden ja painikkeiden kanssa: käytä sormen niveltä tai muuta apuvälinettä, kuten kynää.
  • Käytä suojakäsineitä, kun kyntesi tai kätesi ovat alttiina lialle tai kemikaaleille (esim. kotitöissä)
  • Muista hyvä käsihygienia: harjaa kynnen aluset, käytä laadukasta käsipesuainetta ja desinfioi kädet ja kynnet tarvittaessa.
  • Älä viilaa kynsiäsi. Kynnen kärki on sinetöity lakalla geelilakan pysyvyydeksi. Kärkisinetin rikkominen poistaa lakkauksen sulun ja tällöin lakkauksen irtoaminen kärjestä on todennäköistä.
  • Käytä kynsinauhaöljyä säännöllisesti päivittäin.

Geelilakkausten takuuehdot
Geelilakkauksillamme on yhden viikon (seitsemän vuorokauden) takuu. Takuumme kattaa työstä tai työssä käytetyistä tuotteista johtuvat mahdolliset virheet.

Takuu ei kata kotihoito-ohjeiden noudattamatta jättämisestä johtuvia rikkoutumisia, lakan lohkeamista kynsien osuttua napakasti esim. pöydän reunaan, geelilakan kulumista tai koristeiden irtoamista.

Geelilakkauksiin liittyvissä takuuasioissa olethan viipymättä yhteydessä meihin tilannettasi havainnoivien kuvien kera.

Huollata rakennekyntesi ammattilaisella eli kynsimuotoilijalla 3‐4 viikon välein. Vaikka kyntesi olisivatkin vielä hyvässä kunnossa, on ne huollettava kynnen kasvun vuoksi ja ongelmien ehkäisemiseksi.

Luonnonkynnen kasvu aiheuttaa rakenteen kasvun kynnen mukana. Tällöin kynnelle rakennettu tuki ”kasvaa ulos” luonnonkynnen mukana, eikä rakenne enää suojaa omaa kynttä. Liian pitkäksi kasvanut rakennekynsi on erittäin altis tapaturmille.

Erityisesti pakkaskeleillä on hyvä tietää, että luonnonkynsi ja geelilakka tai rakennekynsimassa reagoivat voimakkaisiin lämpötilan vaihteluihin hyvin eri tavoilla.

Luonnonkynsi laajenee lämpimässä ja supistuu kylmässä. Rakennegeelimassa taas ei reagoi lämpötilan vaihteluihin läheskään näin merkittävästi, jolloin rakennekynsien geelimassan pysyvyydessä voi erityisesti talvisaikaan esiintyä pysyvyysongelmia. Tästä syystä suosittelemme käyttämään aina käsineitä voimakkaissa lämpötilan vaihteluissa, myös lyhyillä matkoilla.

Säännöllisillä huolloilla rakennekyntesi pysyvät jatkuvasti edustavina ja vahvoina.

Rakennekynsien kotihoito-ohjeet

  • Älä revi tai nypi kynsiäsi, kynsinauhoja tai rakennemassaa.
  • Älä käytä kynsiäsi milloinkaan työvälineinä.
  • Älä käytä kynsiäsi tölkkien avaamiseen tai kastiketahran rapsuttamiseen.
  • Ole varovainen nappuloiden ja painikkeiden kanssa: käytä sormen niveltä tai muuta apuvälinettä, kuten kynää.
  • Älä aiheuta kynsille tarpeetonta rasitusta.
  • Ole varovainen kuntosalilla levypainojen kanssa, nostaessasi tavaroita tai laatikoita, avatessasi auton ovea, käyttäessäsi turvavyötä tai vetoketjuja.
  • Käytä suojakäsineitä, kun kyntesi tai kätesi ovat alttiina lialle tai kemikaaleille (esim. kotitöissä).
  • Muista hyvä käsihygienia: harjaa kynnen aluset, käytä laadukasta käsipesuainetta ja desinfioi kädet ja kynnet tarvittaessa.
  • Vältä kynsilakkojen käyttöä ja turhaa viilaamista.
  • Käytä kynsinauhaöljyä.

Rakennekynsien takuuehdot
Rakennekynsillämme on yhden viikon (seitsemän vuorokauden) takuu. Takuumme kattaa työstä tai työssä käytetyistä tuotteista johtuvat mahdolliset virheet.

Takuu ei kata kotihoito-ohjeiden noudattamatta jättämisestä johtuvia rikkoutumisia, tai oman kynnen heikosta kunnosta tai liian pitkistä rakennekynsistä johtuvia irtoamisia.

Rakennekynsiin liittyvissä takuuasioissa olethan viipymättä yhteydessä meihin tilannettasi havainnoivien kuvien kera.

Valmistautuminen sokerointiin
Ennen sokerointiin tuloa on vain yksi tärkeä sääntö: älä ajele karvojasi ainakaan kahteen viikkoon ennen sokerointia. Viimeisen viikon aikana ajeltu karva mistä päin kehoa tahansa, on todennäköisesti niin lyhyttä (alle 5 mm), ettei se sokeroimalla irtoa.

Kosmetologimme voi yrittää tehdä parhaansa liian lyhyiden karvojen poistamiseksi, mutta on käytännössä varmaa, ettei ihanan pehmeää ja täydellisen silkkistä lopputulosta saada aikaiseksi millään. On jopa mahdollista, ettei lyhyt sänki irtoa sokeroidessa lainkaan.

Liian lyhyellä karvalla sokerointiin tuleminen katsotaan varatuksi ja käytetyksi ajaksi, jolloin siitä veloitetaan täysi hinta, sokeroinnin lopputuloksesta huolimatta. Suosittelemme siis lämpimästi jättämään ”sheivaamisen” jo hyvissä ajoin ennen sokerointia.

  • Anna ihokarvojesi kasvaa vähintään 5 mm pituisiksi.
  • Älä käytä kosteusvoidetta sokeroitavalla alueella vuorokauteen.
  • Älä kuori ihoa sokeroitavalta alueelta vuorokauteen.
  • Älä ajele karvoja sokeroitavalta alueelta ainakaan 14 vuorokauteen ennen sokerointia.

Kasvojen sokerointi
Ensimmäistä kertaa kasvojen aluetta, kuten kulmia, ylähuulta tai poskia, sokeroitaessa on suositeltavaa sokeroida ensin pieni testialue kasvojen sivusta.

Kasvoissa kasvaa hentoa karvaa huomattavasti tiheämmin kuin muualla kehossa. Toisinaan kasvonukan sokeroinnista voi syntyä ”histamiinireaktio.” Reaktio ei ole vaarallinen, mutta sen seurauksena syntyy pientä valkopäätä sokeroidulle ihoalueelle.

Mikäli kasvojen iho reagoi sokerointiin näin, voi reaktiota ehkäistä ennen sokerointia tai vähentää sokeroinnin jälkeen tullutta reaktiota, tavallisella suun kautta otettavalla antihistamiinilla. Antihistamiinin käytön sopivuus tulee luonnollisesti aina varmistaa apteekin farmaseutilta tai lääkäriltäsi.

Luethan lisää tarpeellista tietoa sokeroinnista täältä.

Brasilialaisesta sokeroinnista löydät lisätietoja täältä.

Sokeroinnin kotihoito-ohjeet

  • Vältä saunaa ja urheilua (hikoilua) 12 tuntia.Jos sinulta on poistettu kainalokarvat, vältä deodorantin käyttöä 12 tuntia.
  • Jos sinulta on poistettu kasvokarvoja, vältä tukkivia meikkiaineita 12 tuntia
  • Muista välttää aurinkoa (solarium) samana päivänä ja suojata iho auringolta seuraavana päivänä.
  • Muista kosteuttaa ja kuoria ihoasi säännöllisesti, näin estät tehokkaasti sisäänkasvaneet karvat.
  • Ihoa ei saa raapia tai hangata hoidon jälkeen.
  • Vältä tiukkoja, hankaavia vaatteita heti hoidon jälkeen.
  •  

Valmistautuminen kesto-pigmentointiin

  • Jos sinulla on jokin sairaus tai erityisseikka (esim. diabetes, verenvuototauti, allergia, verta ohentava lääkitys, hiv, hepatiitti tms.), joka voi vaikuttaa ihon tai silmien sietokykyyn tai parantumiseen tai pigmentoinnin tekemiseen, on suositeltavaa kysyä pigmentoinnin soveltuvuudesta omalta lääkäriltä jo ennen pigmentoinnin tekemistä.
  • Jos sinulla on taipumus huuliherpekseen, tulisi sisäinen ennaltaehkäisevä lääkitys aloittaa viikkoa ennen huulipigmentointia.
  • Älä käytä aspiriinia tai ibuprofeenia 48h ennen pigmentointia.
  • Älä käytä kalaöljykapseleita 14 vrk ennen pigmentointia.

Pigmentointia ei voida tehdä, jos

  • olet raskaana
  • imetät
  • olet isotretioniini-lääkityksessä (6 kk varoaika)
  • olet kipeä (flunssa, kkume, tms.)
  • sinulla on ihotulehdus pigmentoitavalla alueella
  • olet päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena

Pigmentoinnin kotihoito-ohjeet

  • Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää. Näitä ohjeita noudattamalla ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.
  • Kestopigmentoinnissa kestopigmentointiväri viedään steriilillä kertakäyttöneulalla ylimpien ihokerrosten alle, jossa se kestää ihotyypistä riippuen 1-3 vuotta.
  • Väri on heti pigmentoinnin jälkeen paljon voimakkaampi kuin lopputulos. Lievä ruven kehittyminen pigmentoidulle alueelle saa värin näyttämään vieläkin tummemmalta viikon ajan, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, ”hilseilee”, kuolleen ihosolukon mukana pois. Pysyvä lopputulos on jopa 50% -70% kevyempi.
  • Hyvä lopputulos edellyttää kahta –joskus jopa kolmea- pigmentointikertaa.
  • Pigmentoinnissa uusintakäsittely tehdään aikaisintaan 6 viikon kuluttua.
  • Pigmentointia seuraavan noin viikon aikana:
    • Älä koskettele pigmentoitua aluetta.
    • Älä käytä pigmentoidulle alueelle meikkiä tai muita kosmeettisia tuotteita, saippuaa tai öljyjä.
    • Vältä uimista altaissa, saunomista ja muuta kovaa hikoilua.
    • Älä raavi tai hankaa pigmentoitua aluetta (alue voi kutista) à rupea ei saa irrottaa.
    • Älä altista pigmentoitua aluetta solariumille tai auringolle à käytä UV-suojaa.
    • Älä kuori pigmentoitua aluetta.
  • Niin kauan, kun parantumisvaihe kestää, täytyy välttää saunomista, kuumia pitkiä suihkuja ja hikoilua. Myös meikkaamista vältetään pigmentoiduilla alueilla. Iho tulisi pitää mahdollisimman rauhallisena koko parantumisprosessin ajan.
  • Kutina on normaalia parantumisprosessia. Raapiminen on ehdottomasti kielletty. Pigmentti nousee rupien mukana ihosta ja lopputuloksesta tulee läiskikäs ja epätasainen. Ethän siis raavi etkä nypi rupia.
  • Asiakas on itse vastuussa pigmentoidun alueen jälkihoidosta.

Kulmat

  • Kulmien pigmentoinnin jälkeen seurataan ihoa loppupäivän ajan. Jos iho alkaa ”hikoilemaan” (eli kudosnestettä tihkuu ihon pinnalle), kudosnestepisarat pyyhitään iholta kevyesti kostealla puhtaalla vanulapulla. Jos iho on kuiva jo heti lähtiessä ja edelleen kotona näyttää kuivalle (iho ei kiillä, vaan on matta) silloin pigmentoidulle alueelle ei tarvita mitään toimenpiteitä. Ei mitään voiteita pigmentoidulle alueelle.

Eye-linerit

  • Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointialueita näkyvämpää turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Pienimuotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia. Pigmentoitua aluetta ei tulisi kastella pariin päivään. Sen jälkeen saa peseytyä normaalisti, mutta edelleen varotaan pyyhkeellä pyyhkimistä. Ei silmämeikkiä, kunnes ruvet ovat lähteneet. Ei mitään voiteita pigmentoidulle alueelle.

Valmistautuminen suihkurusketukseen

  • Kuori iho kuorinta-aineella edellisenä iltana. Älä käytä öljypohjaista kuorinta-ainetta. Öljyt voivat estää rusketusainetta imeytymästä ihoon.
  • Kosteuta iho edellisenä iltana hyvin.
  • Älä kosteuta ihoa vähintään 4 h ennen rusketushoitoa. Kosteusvoiteet voivat estää rusketusainetta imeytymästä ihoon.
  • Kuori iho jokaisen rusketuskäsittelyn välissä, jotta rusketus olisi aina mahdollisimman tasainen.
  • Tee mahdolliset karvanpoistot edellisenä päivänä, säärikarvat, bikiniraja ja kainalot (vähintään 6 h) ennen rusketushoitoa. Vahaus / sokerointi tulisi tehdä vähintään 12 h aikaisemmin.
  • Poista meikki sekä parfyymit ja deodorantti ennen käsittelyä öljyttömällä puhdistusaineella parhaan mahdollisen rusketuksen saavuttamiseksi.
  • Pukeudu tummiin, väljiin vaatteisiin. Rusketusaine lähtee suuremmista osista vaatteita, mutta kosmeettinen väriaine voi joissakin tapauksissa aiheuttaa värin lopullista värjäytymistä vaatteessa. Älä käytä villaa, nailon tai silkkivaatteita rusketushoidon jälkeen vähintään 8 tuntiin, koska rusketusaine voi reagoida näissä materiaaleissa ja tahrata niitä.

Suihkurusketuksen kotihoito-ohjeet

  • Väri alkaa kehittyä välittömästi ja ”valmistuu” noin 8 tunnin kuluttua.
  • Vältä suihkua, uimista sekä hikoilua noin 10 tunnin ajan.
  • Vältä turhaa ihon koskettelua/hieromista rusketuksen vaikutusaikana.
  • Suihkun jälkeen taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä, älä ”pyyhi tai hinkkaa”. Näin rusketuksesi säilyy kauemmin kauniin tasaisena.
  • Suosittelemme sinua käyttämään itseruskettavaa voidetta / spraytä / vaahtoa ihollasi suihkurusketuksen jälkeen jolloin voit näin pitkittää rusketuksen kestoa.Ihon kosteuttaminen jo pelkällä kosteusvoiteella pidentää rusketuksesi kestoa.
  • Pukeudu tummiin, väljiin vaatteisiin. Rusketusaine lähtee suuremmista osista vaatteita, mutta kosmeettinen väriaine voi joissakin tapauksissa aiheuttaa värin lopullista värjäytymistä vaatteessa. Älä käytä villaa, nailon tai silkkivaatteita rusketushoidon jälkeen vähintään 8 tuntiin, koska rusketusaine voi reagoida näissä materiaaleissa ja tahrata niitä.

Muistathan, että aivan kuten auringossakin ruskettuessa, myös suihkurusketuksen lopputulokseen vaikuttavat ihon rusketusherkkyys, ihon pH ja ihotyyppi. Älä siis vertaa rusketustasi muihin. Jokaisen rusketus on aina yksilöllinen.

Hyvä tietää ripsienpidennyksistä
Klassiset ripsienpidennykset ja volyymiripset tulee asentaa aina puhtaisiin luonnonripsiin. On suositeltavaa, että ripset pestäisiin n. 2-3 h tuntia ennen ripsien asennusta/ripsihuoltoa.

Aivan kuten hiuslaatujakin on erilaisia, myös luonnonripset käyttäytyvät kasteltaessa ja kuivuessaan eri tavalla. Mikäli asiakkaalla on huokoinen luonnonripsi, kastelusta juuri ennen huoltoa ei ole haittaa. Luonnonripsi saadaan kuivattua hyvin painelemalla luonnonripsiä huolellisesti esimerkiksi kasvopaperia vasten.

Toisilla asiakkailla luonnonripsen kuivuminen kastelun jälkeen voi kestää kauemmin. Jos luonnonripsen sisällä on edelleen runsaasti kosteutta siinä vaiheessa, kun ripsiä asennetaan, liiman imeytyminen luonnonripsen sisälle lakkaa, kun se tulee kosketuksiin ripsen sisällä olevan kosteuden kanssa. Tällöin riskinä on, että liima asettuu ainoastaan pintakiinnityksellä ripselle.

Pintakiinnittynyt liimasidos johtaa liimasinetin enneaikaiseen murtumiseen ja tämän myötä ripsienpidennykset tipahtavat ennen aikojaan.

Ammattilaisen on melko vaikeaa arvioida asiakaskohtaisesti päältä päin, onko ripsien kastelusta juuri ennen huoltoa haittaa kestävyydelle. Siitä syystä yleinen ohjeistus asiakkaille on ripsien huolellinen pesu noin 2-3 tuntia ennen ripsien asennusta. Epäpuhtaisiin ripsiin pidennyksiä ei voida asentaa, sillä siitä on enemmän haittaa kuin ripsien kastelusta ennen huoltoa.

Ripsien luonnollinen elinkaari on yksilöllinen, noin 4-12 viikkoa. Tänä aikana kaikki ripset uusiutuvat. Normaalisti ripsiä irtoaa noin 1-5 kappaletta päivässä per silmä, joskus enemmänkin. Ripsen mukana irtoaa myös siihen kiinnitetyt pidennyskuidut. Liimasidoksen vanhentuessa joitakin ripsikuituja tai volyymiviuhkoja saattaa irrota myös sellaisenaan, ilman omaa ripseä. Tämäkin on aivan normaalia, erityisesti silloin, kun viimeisimmästä ripsihuollosta on jo kulunut hetki aikaa.

Valmistautuminen ripsienpidennyksiin

  • Tulethan ripsien pidennyksiin ilman ripsiväriä ja puhtailla kuivilla ripsillä. Ripsien voimakas puhdistaminen meikinpoistoaineella tai edes pelkällä vedellä juuri ennen pidennysten laittoa saattaa vaikuttaa huomattavasti ripsiliiman kiinnittyvyyteen ja näin ripsien pysyvyys saattaa olla merkittävästi huonompi, kuin kuivaan puhtaaseen ripseen laitettaessa.
  • Edellisestä silmien kastelusta tulee olla vähintään 2 tuntia aikaa.
  • Jos silmämeikit puhdistetaan vasta huollon yhteydessä vaikuttaa se todennäköisesti kuitujen pysyvyyteen heikentävästi.
  • Poistathan piilolinssit ripsipidennyshoitosiajaksi.
  • Jos olet raskaana tai imetät, voit ottaa ripsipidennykset huoletta. On kuitenkin hyvä tietää, että ripsipidennysten pysyvyys voi olla tavallista huonompi erilaisen hormonitoiminnan takia. Tällöin ripsipidennysten normaali takuu ei ole voimassa raskauden tai imetyksen aikana laitettujen ripsipidennysten kanssa.
  • Ohuiden ja hentojen ripsien kanssa suosittelemme lämpimästi ripsiä vahvistavan ja hoitavan ripsiseerumin käyttöä.

Kenelle ripsipidennyksiä ei voi laittaa?

  • Jos sinulla on akrylaattiallergia.
  • Jos sinulla on silmätulehdus.
  • Jos sinulla on vastatehdyt kestopigmentoinnit silmissä.
  • Teemme ripsien pidennyksiä vain 16 vuotta täyttäneille, emme nuoremmille.

Ripsipidennysten kastelemisesta
Ripsiteknikollasi on käytössä ripsiliiman kuivattaja ja hän suihkuttaa kevyesti kosteutta ripsillesi niiden asentamisen jälkeen. Kosteus saa ripsiliiman kovettumaan erittäin nopeasti ja tästä syystä varoaikoja ripsien kastelemiseksi huollon jälkeen ei enää tarvita.

On huomioitava, että ammattilainen käyttää liimasidoksen kovettamiseen hyvin pienen määrän kosteutta. Mikäli ripset kastellaan runsaalla vedellä heti niiden asentamisen jälkeen ilman, että liimaa on ensin kovetettu ripsiliiman kuivattajan avulla, liima ”shokkikovettuu” liian nopeasti. Runsaan kastelun johdosta vesi myös imeytyy luonnonripsen sisään ennen kuin liima on ehtinyt imeytyä luonnonripseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi jälleen johtaa siihen, että ripsienpidennykset tippuvat ennen aikojaan.

Vältä 24h ripsien laiton jälkeen:

  • Kastelua, suihkua, silmien pesua (jotta liimaus kuivuu kunnolla)
  • Suihkurusketusta
  • Voiteiden levitystä silmönympärysiholle
  • Ripsien koskettelua
  • Ripsiväriä ja silmämeikkiä
  • Saunaa ja kuumaa höyryä
  • Uintia ja hikiliikuntaa
  • Piilolaseja
  • Itkemistä
  • Vatsallaan nukkumista, jotta ripset eivät kääntyisi väärään asentoon kuivuessaan

Vältä 48h ripsien laiton jälkeen:

  • Kuumaa höyryä
  • Saunaa
  • Uintia
  • Solariumia

Vältä aina ripsien laiton jälkeen:

  • Ripsentaivuttimia
  • Öljypohjaisia tuotteita, öljypohjaisia silmämeikin poistoaineita, ei saa käyttää milloinkaan.
  • Runsasta silmämeikkiä, jonka poistaminen väistämättä rasittaa ripsipidennyksiä.
  • Maskaraa
  • Ripsien koskettelua, hankaamista ja hinkkaamista.
  • Vanutuotteita, jotka tarttuvat pidennyskuituihin.
  • Muita, kuin ripsipidennyksille tarkoitettuja puhdistustuotteita.

Ripsienpidennysten peseminen
Ripsiin ja ripsien tyveen kertyy epäpuhtauksia ihosta ja ympäristöstä. Ripsienpidennysten käyttäjät saattavat pyrkiä parantamaan pidennyksien kestoa olemalla kastelematta niitä. Tosiasiassa ripsien pesemättömyys heikentää niiden kestävyyttä ja huonoimmassa tapauksessa voi jopa altistaa tulehduksille.

Mikäli ripsiä ei pestä huolellisesti päivittäin, ripsien tyveen kertynyt lika estää ripsiliiman imeytymisen luonnonripsen sisälle ja tästä syystä ripsienpidennysten kestävyys kärsii. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille.

Törmäämme edelleen usein käsitykseen, ettei ripsienpidennyksiä tai volyymiripsiä saisi pestä tai kastella. Tämä käsitys on väärä ja ripsien huolellinen puhdistaminen veden sekä puhdistustuotteen kera pitäisi ehdottomasti kuulua jokaisen ripsienpidennyksiä käyttävän henkilön päivittäisiin rutiineihin.

Ethän milloinkaan käytä öljypohjaisia tuotteita ripsien pidennysesi puhdistamiseen.

Ohjeet ripsipidennystesi puhdistamiseen

  • Kastele kädet ja kasvot runsaalla vedellä.
  • Annostele kämmenelle pieni määrä puhdistustuotetta.
  • Puhdista pyörivin hellin liikkein ripset sekä koko kasvojen alueen meikki.
  • Huuhtele kasvot.
  • Kuivaa kasvot ja ripset kevyin painalluksin.
  • Harjaa ripset tarvittaessa.

Lisätietoja ripsien pidennysten puhdistamisesta saat omalta ripsiammattilaiseltasi.

Ripsipidennysten takuuehdot
Ripsillämme on yhden viikon (7 vuorokauden) takuu. Takuu ei kata väärin pidettyjä tai väärin hoidettuja ripsiä tai jos 24h kuivumisaikaa ei ole noudatettu. Reklamaatiosta tulee ilmoittaa viipymättä tai viimeistään 7 vrk kuluttua ripsien laitosta. Tämän jälkeen takuu ei ole enää voimassa.

Jotta takuu olisi voimassa, olethan huolehtinut, että:

  • Olet tullut ripsiin puhtailla ja kuivilla ripsillä.
  • Et ole kastellut ripsiäsi 2h ennen tuloasi.
  • Olet hoitanut ripsiäsi hoito-ohjeiden mukaisesti.
  • Olet puhdistanut ripset säännöllisesti.
  • Olet harjannut ripsiäsi päivittäin.
  • Olet käyttänyt ripsipidennyksille tarkoitettua pesuainetta.
  • Olet käyttänyt vain öljyttömiä ihonhoitotuotteita.
  • Et ole käyttänyt mitään lääketippoja tai -voiteita silmiin tai luomiin.
  • Ripsipidennysten pituus ja paino on valittu omien ripsiesi kunnon mukaan. Mikäli olet vaatinut liian pitkät tai liian painavat ripset ammattilaisen suosituksista huolimatta, takuu ei kata ripsien korjausta.
  • Et ole matkustellut lämpimissä maissa rantalomalla.
  • Mikäli silmäsi ovat vuotaneet runsaasti ripsien laiton aikana tekijästä riippumattomista syistä, tarkastellaan takuuehtoja tapauskohtaisesti.
  • Pelkästä huonosta pysyvyydestä johtuva korjaustyö on veloitukseton vain kerran laittokertaa kohden.
  • Vain oikein hoidettuna pidennyksilläsi on takuu.

Valmistautuminen kestotaivutushoitoon
Ethän ole käyttänyt öljypohjaisia tuotteita ripsissäsi 4-8 viikkoon ennen kestotaivutuksen tekemistä? Öljypohjaisten tuotteiden -erityisesti risiiniöljyn tai kookosöljyn- käyttäminen ripsissä saattaa hyvin todennäköisesti kyllästää ripset öljyllä ja luoda ripsiin läpäisemättömän kalvon. Tällöin hoidon vaikuttavat aineet eivät pääse tunkeutumaan ripsiin öljykerroksen läpi ja se voi vaikuttaa hoidon lopputulokseen merkittävästi.

Tulethan kestotaivutushoitoon ilman ripsiväriä, jos mahdollista.

Poistathan piilolinssit.

Emme tee kestotaivutusta, jos:

  • olet raskaana tai imetät (aineet eivät vaikuta raskauteen tai imetykseen, mutta kehon muuttunut hormonitoiminta saattaa vaikuttaa heikentävästi hoidon lopputulokseen ja pahimmillaan karvat eivät taivu ollenkaan)
  • olet alle 16-vuotias
  • olet allerginen jollekin tuotteiden ainesosista
  • sinulla on alopecia
  • sinulla on silmätulehdus
  • käyt parhaillaan sytostaatti- tai sädehoidoissa
  • sinulla on trichotillomania

Kestotaivutushoidon kotihoito-ohjeet

  • Älä kastele ripsiäsi kahteen vuorokauteen, sillä vesi saattaa kuivattaa kemiallisesti käsitellyn karvan.
  • Älä käytä ripsiväriä seuraavaan 48 tuntiin.
  • Kosteuta ripsiäsi 1-2 kertaa päivässä Yumi™Lashes kosteuttavalla ja ravitsevalla värittömällä hoitomaskaralla. Ripset pysyvät kauniimpina ja elinvoimaisempina sekä kauniisti kaarevina pidempään, kun ripsien kosteuttamisesta huolehditaan päivittäin.
  • Harjaa ripsiäsi aamuin illoin, jotta ne pysyvät siisteinä ja pääsevät koko pituudeltaan oikeuksiinsa.
  • Uuden Yumi™Lashes -kestotaivutushoidon voit ottaa noin 8 viikon kuluttua.

Aivan kuten mikä tahansa kemiallisesti käsitelty karva, esim. permanentattu hius tai kestotaivuteut ripset, myös lash lift -käsitellyt ripset vaativat huolenpitoa.

Huolenpito on helppoa ja vaivatonta, periaatteessa vain ripsien harjaaminen asentoonsa päivittäin riittää.

Lisäksi suosittelemme erittäin voimakkaasti tähän tarkoitukseen suunnitellun kotihoitotuotteen ostamista kotiin. Vain hoitamalla kemiallisesti käsiteltyä karvaa kosteuttavalla ja ravitsevalla kotihoitotuotteella, voit varmistua karvan riittävästä hoidosta ja sitä kautta myös hoitotuloksen pysyvyydestä.

Keratiinimaskara tai Serum Maskara ovat molemmat erittäin riittoisia ja värittömiä kotihoitotuotteita, joista kumpi tahansa sopii hoitoaineeksi niin ripsille kuin kulmille.

Kestotaivutushoidon takuuehdot
Mikäli koet, että lash liftisi on jäänyt liian vaisuksi tai vaihtoehtoisesti koet ripsiesi kaarevuuden liian tiukaksi, on hoidon tulos korjattavissa seitsemän vuorokauden kuluessa alkuperäisestä hoidon ajankohdasta. Otathan tällöin viipymättä yhteyttä meihin korjauskäsittelyn varaamiseksi.

Valmistautuminen kulmien laminointiin
Ethän ole käyttänyt öljypohjaisia tuotteita kulmakarvoissasi 4-8 viikkoon ennen kulmien laminoinninin tekemistä? Öljypohjaisten tuotteiden -erityisesti risiiniöljyn tai kookosöljyn- käyttäminen kulmakarvoissa saattaa hyvin todennäköisesti kyllästää kulmat öljyllä ja luoda kulmiin läpäisemättömän kalvon. Tällöin hoidon vaikuttavat aineet eivät pääse tunkeutumaan kulmiin öljykerroksen läpi ja se voi vaikuttaa hoidon lopputulokseen merkittävästi. 

Ethän ota kulmien laminointia liian lähellä tärkeää menoa tai juhlapäivää? Karvan rakenteen rikkominen tekee karvan hetkellisesti huokoiseksi, jolloin laminoinnin yhteydessä tehtävä kestovärjäys tarttuu karvoihin tavallista voimakkaammin. Jätäthän siis vähintään neljä päivää väliä kulmien laminoinnin ja tärkeä tapahtumasi väliin.

Emme tee kulmien laminointia, jos:

  • olet raskaana tai imetät
  • olet alle 16-vuotias
  • olet allerginen jollekin tuotteiden ainesosista
  • sinulla on alopecia
  • sinulla on silmätulehdus
  • käyt parhaillaan sytostaatti- tai sädehoidoissa
  • sinulla on trichotillomania

Kulmien laminoinnin jälkeen
Aivan kuten mikä tahansa kemiallisesti käsitelty karva, esim. permanentattu hius tai kestotaivuteut ripset, myös brow lift -käsitellyt kulmat vaativat huolenpitoa. Huolenpito on helppoa ja vaivatonta, käytännössä vain kulmakarvojen harjaaminen asentoonsa päivittäin riittää.

Lisäksi suosittelemme erittäin voimakkaasti tähän tarkoitukseen suunnitellun kotihoitotuotteen ostamista kotiin. Vain hoitamalla kemiallisesti käsiteltyä karvaa kosteuttavalla ja ravitsevalla kotihoitotutteella, voit varmistua karvan riittävästä hoidosta ja sitä kautta myös hoitotuloksen pysyvyydestä.

Keratiinimaskara tai Serum Mascara ovat molemmat erittäin riittoisia värittömiä kotihoitotuotteita, jotka sopivat hoitoaineeksi niin ripsille kuin kulmille.

YUMI™Brows kulmien laminoinnin kotihoito-ohjeet
Näillä ohjeilla saat kulmasi pysymään kauniimpina pidempään.

  • Älä kastele kulmakarvojasi kahteen vuorokauteen, sillä vesi saattaa kuivattaa kemiallisesti käsitellyn karvan.
  • Kosteuta kulmakarvojasi 1-2 kertaa päivässä Yumi™Lashes kosteuttavalla ja ravitsevalla värittömällä hoitomaskaralla. Se on erittäin riittoisa väritön tuote, joka sopii hoitoaineeksi niin ripsille kuin kulmille. Kulmat pysyvät kauniimpina ja elinvoimaisempina pidempään, kun kulmien kosteuttamisesta huolehditaan päivittäin.
  • Harjaa kulmasi asentoon päivittäin. Näin ne pysyvät siisteinä ja ryhdikkäinä.
  • Uuden Yumi™Brows -brow liftin voit ottaa noin 4-6 viikon kuluttua.

Kulmien laminoinnin takuuehdot
Mikäli koet, että brow liftisi on jäänyt liian vaisuksi tai vaihtoehtoisesti liian näyttäväksi, on hoidon tulos korjattavissa seitsemän vuorokauden kuluessa alkuperäisestä hoidon ajankohdasta. Otathan tällöin viipymättä yhteyttä meihin korjauskäsittelyn varaamiseksi.

Kaikki vartalohierontamme tai hemmottelupaketteihimme sisältyvät hierontaosuudet, ovat ammattitaitoisten kosmetologiemme suorittamia hellävaraisia kosmeettisia hemmotteluhierontoja.

Hieronnoilla ei pyritä lihasjumien avaamiseen tai syvien kudosten muokkaamiseen, vaan rentouttavaan hellään käsittelyyn, stressin lievittämiseen ja hemmotteluun.

Hieronnan kesto
Asiakkaalle varattu esim. 60 min aika sisältää hoitolaan saapumisen, riisumisen, pukemisen, kassatoiminnot ja mahdollisen uuden ajan varaamisen. Huomioithan siis, että varattu hoitoaika sisältää aina kaikki em. toiminnot. ”Hieronta 60 min”-hoidossa itse hierontaan käytetty aika ei  koskaan ole täysi 60 minuuttia.

Hierontaan valmistautuminen
Tulehan hierontaan ainoastaan terveenä. Sairaudet, kuten flunssa, tarttuva ihotauti, korkea verenpaine, sydänvika tai pahalaatuinen kasvain ovat esteitä hieronnalle.

Raskaus ei ole hieronnan este, mutta pitkälle edennyt raskaus voi vaikeuttaa selkäpuolen hieromista, jolloin hoitopedillä tulisi kyetä olemaan vatsallaan.

Huomioithan myös, että hierottavalla alueella ei saisi olla tulehdusta, avohaavaa, mustelmaa, suonikohjuja, murtumaa, revähdystä, venähdystä tai muuta lihasruhjetta.

Hieronnan kotihoito-ohje
Hieronnan jälkeen on hyvä nauttia runsaasti vettä koko loppupäivän ajan. Alkoholia tulisi välttää 24 h hieronnan jälkeen.