Micro­blading

Kulmakarvojen muotoilukäsittely kauniiden, persoonallisten ja luonnollisten kulmien saamiseksi.

Microblading on kulmakarvojen muotoilua, jossa viedään väripigmenttiä ihon alle ja saadaan näin aikaan luonnolliset, persoonalliset ja kauniisti muotoillut kulmat. Microblading -toimenpide muistuttaa hiukan tatuoimista, mutta se eroaa siitä kuitenkin suuresti monelta osin.

Kauniainen

Micro­blading

Kulmakarvojen muotoilukäsittely kauniiden, persoonallisten ja luonnollisten kulmien saamiseksi.

Microblading on kulmakarvojen muotoilua, jossa viedään väripigmenttiä ihon alle ja saadaan näin aikaan luonnolliset, persoonalliset ja kauniisti muotoillut kulmat. Microblading -toimenpide muistuttaa hiukan tatuoimista, mutta se eroaa siitä kuitenkin suuresti monelta osin.

Kauniainen

Kuka Fenixissä tekee microbladingit?

Fenixin oma kosmetologi Roosa P. Kauniaisten toimipisteestä on vastikään tehnyt kauneudenhoitoalalla uuden aluevaltauksen ja kouluttautunut microblading artistiksi.

Mitä on microblading?

Microblading on kulmakarvojen muotoilua, jossa viedään väripigmenttiä ihon alle ja saadaan näin aikaan luonnolliset, persoonalliset ja kauniisti muotoillut kulmat. Microblading -toimenpide muistuttaa hiukan tatuoimista, mutta se eroaa siitä kuitenkin suuresti monelta osin.

Mitä microblading-toimenpiteessä tehdään?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat, ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt suunnitelman, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä, joka sopii sinulle parhaiten ja josta itse pidät eniten. Ääriviivoja emme koskaan tee pigmentillä ja ne pyyhitään aina kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset.

Miten microblading eroaa kestopigmentoinnista?

Sekä microblading että kestopigmentointi ovat eräänlaisia tatuointitekniikoita. Molemmissa toimenpiteissä viedään väripigmenttiä ihon alle, jossa sen on tarkoitus pysyä 6 kuukaudesta jopa 5 vuoteen saakka. Microbladingin ja kestopigmentoinnin väriaineet eivät juurikaan poikkea toisistaan. Sekä pigmentointi- että microblading -väri poistuu ihosta pikkuhiljaa aineenvaihdunnan seurauksena. Microbladingin ja kestopigmentoinnin erottaa toisistaan niiden tekotapa eli tekniikka.

Microblading tehdään manuaalisesti viiltotekniikalla, tähän tarkoitukseen nimenomaisesti valmistetulla instrumentilla. Microblading-terä koostuu pienistä neuloista tai teristä, jotka on asetettu riviin aivan vieri viereen. Microblading-instrumentilla iholle ”viilletään” hyvin kevyesti ja pinnallisesti karvoja jäljitteleviä viivoja, joihin semipermanentti väriaine ottaa kiinni ja muodostaa iholle kauniit kulmakarvat. Microbladingin lopputulos on paljolti kiinni tekijän käsialasta, sillä tekijän käsi määrittää täysin sen, mihin syvyyteen ihokerroksissa tekijä microbladingin tekee.

Pigmentointi taas tehdään koneellisesti neulalla. Kone ”iskee” neulan aina ennalta määritettyyn syvyyteen, joten neula vie väriainetta ihoon tasaisesti tekijän liikuttaessa koneen käsikappaletta. Pigmentointilaitteella tehtäessä tarjolla on useita eri tekniikoita ja toisin kuin microblading-terällä, pigmentointilaitteella voidaan korostaa myös silmiä ja huulia.

Molemmissa tekniikoissa tekijällä on suurin merkitys. Mikään laite, neula tai instrumentti ei vie väriainetta ihoon itsestään. Siksi on tärkeää aina selvittää etukäteen oman pmu-artistin (permanent make up) ammattitaito.

Kauanko microbladingin tulos kestää kulmakarvoissa?

Microblading -käsittely on hyvin kevyt käsittely ja se kestää iholla noin 6-10kk, enintään kuitenkin yhden vuoden. Microblading ei ole kestopigmentointi, joten sen kesto pigmentointiin verrattuna on hyvin paljon lyhyempi.

Sattuuko microbladingin tekeminen?

Tämä toimenpide ei varsinaisesti satu, mutta se voi tuntua inhottavalta aluksi. Erityisen tuntoherkälle iholle toimenpide voi sattua hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Käytämme toimenpiteessä pintapuudutetta (ei injektoitava), ja se vie suurimman osan ikävistä tuntemuksista pois. Pintapuudutus haihtuu elimistöstä 2h kuluessa.

Huom! Ensimmäiset microblading-linjat tehdään kuitenkin aina ilman puudutusta, jotta puudutuksen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuta kulmien symmetrisyyteen.

Kuinka kauan microbladingin tekeminen kestää?

Ensimmäiseen microblading-toimenpiteeseen varataan aikaa noin 1,5h ja aika pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun, microblading-toimenpiteen ja jälkihoito-ohjeet.

”Touch-upiin” eli vahvistuskertaan varataan aikaa 1h. 

Riittääkö microbladingiin yksi kerta?

Pysyvän lopputuloksen näkee vasta, kun iho on kokonaan parantunut. Usein väriä lähtee ensimmäisen käynnin jälkeen paljon pois, ja tämän takia hoitokertoja varataan aina useampi kuin yksi.

Miltä näytän heti microblading-toimenpiteen jälkeen?

Aluksi kulmat näyttävät tummemmilta ja paksummilta, kuin ne oikeasti ovat. Kulmat myös saattavat punoittaa hieman. Iho saattaa olla kosketusarka ja aavistuksen turvonnut. Toimenpiteestä aiheutuneet sivuoireet katoavat kuitenkin muutamassa päivässä ja kulmien tummuusaste vaalenee jopa 30-50%.

Mitkä ovat microbladingin kotihoito-ohjeet?

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua koko parantumisen ajan.

Tarkat kirjalliset kotihoito-ohjeet saat aina mukaasi myös microbladingista lähtiessäsi.

Kauanko ihon parantuminen kestää microbladingin tekemisen jälkeen?

Paraneminen vie yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kuollut ihosolukko lähtee irtoamaan ihosta, toisin sanoen pienet ihonhiukkaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja 6-12 viikon jälkeen tehdään aina vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt normaalia enemmän. Microbladingin hinta sisältää aina myös vahvistuskerran.

Onko microbladingille ikärajaa?

Kyllä on. Teemme microbladingia vain 18 vuotta täyttäneille.

Kenelle microbladingia ei voida tehdä?

Microbladingin esteet eli kontraindikaatiot ovat:

 • Raskaus
 • Flunssa / muu tulehdus
 • Verenohennuslääkkeiden käyttö
 • Kortisonilääkitys
 • Isotretinoiini-lääkitys (karenssi 12kk)
 • Solunsalpaajahoidot
 • Epilepsia
 • Sydänsairaudet
 • Vahva aknelääkekuuri
 • HIV- tai hepatiittitartunta
 • Ihosairaus, ihottuma tai verenvuototauti
 • Arvet, syntymämerkit, luomet
 • Keloidiarpitaipumus
 • Auringonpolttama iho
 • Erityisen rasvainen iho

Mitkä värit ja terät Fenixissä on käytössä?

Käyttämämme värit ovat erinomaisen turvallisuusprofiilin omavat Swiss Color-microbladingvärit, sekä yksittäispakatut steriilit, kertakäyttöiset terät.