Ripsien pidennys

Klassiset ripset ja volyymiripset, luonnolliset tai supertuuheat - sinä päätät.

Ripsien pidennyksillä saat tuuheat ja näyttävät ripset. Ripsien pidennys tekee katseestasi intensiivisen ja samalla säästät kaunistautumiseen kuluvaa aikaa. Pidennysripsiä löytyy eri pituuksissa ja kaarevuuksissa, joten luonnollisen lookin suosijoillekin on mahdollista saadakauniit mutta maltilliset ripsipidennykset. Ripsien pidennyksistä teemme klassisia ja volyymejä, joista volyymit ovat näyttävämmät ja tuuheammat.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Ripsien pidennys

Klassiset ripset ja volyymiripset, luonnolliset tai supertuuheat - sinä päätät.

Ripsien pidennyksillä saat tuuheat ja näyttävät ripset. Ripsien pidennys tekee katseestasi intensiivisen ja samalla säästät kaunistautumiseen kuluvaa aikaa. Pidennysripsiä löytyy eri pituuksissa ja kaarevuuksissa, joten luonnollisen lookin suosijoillekin on mahdollista saadakauniit mutta maltilliset ripsipidennykset. Ripsien pidennyksistä teemme klassisia ja volyymejä, joista volyymit ovat näyttävämmät ja tuuheammat.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Mitä ovat volyymiripset vs. klassiset ripset?

 • Volyymiripsissä on erilainen asennustekniikka ja huippukevyet ripsikuidut.
 • Volyymiripsissä jopa kuusi ultrakevyttä ja silti näyttävää kuitua voidaan asentaa yhteen luonnonripseen.
 • Lopputulos on näyttävämpi, mutta silti kevyempi, kuin yksittäistä perinteistä ripsikuitua käyttämällä.
 • Klassisissa ripsissä liimataan yksi kuitu yhteen luonnonripseen. Yksi klassinen kuitu on volyymikuituja selvästi paksumpi.
 • Volyymiripset ovat erittäin turvalliset luonnonripsille.
 • Volyymiripset antavat tuuhean ripsirivistön myös niille, joiden omat ripset eivät ole kovin runsaat.

Volyymiripsissä ja klassisissa ripsissä kiinnitetään ripset aina yksittäisiin luonnonripsiin. Tekniikka ja materiaalit ovat kehittyneet siten, että nyt yhteen luonnonripseen on mahdollista kiinnittää 2-6 volyymikuitua tai yksi klassinen kuitu siten, että ne eivät vahingoita luonnonripseä.

Ovatko volyymiripset raskaat?

Eivät ole. Yksittäinen volyymiripsikuitu on yli kuusi kertaa kevyempi kuin perinteinen ripsikuitu.

Kestääkö volyymiripsien asentaminen kauemmin kuin klassisten ripsien laittaminen?

Volyymiripsien asentaminen vie vain hiukan enemmän aikaa kuin perinteisten ripsienpidennysten, riippuen halutusta lopputuloksesta ja volyymin määrästä. Ammattilainen muodostaa yksittäisistä ripsistä kauniita ripsiviuhkoja erityisen tekniikan avulla. Näin asennus nopeutuu suhteessa ripsien lukumäärään.

Onko ripsien pidennyksiin ikäraja?

Kyllä, teemme volyymiripsiä ja klassisia ripsienpidennyksiä vain 16 vuotta täyttäneille.

 

Kuinka usein ripsien pidennyksiä tulee huoltaa?

Ripsihuolto tehdään noin 2-4 viikon välein ja tällöin lisätään uusiin kasvaneisiin ripsiin ripsijatkeet. Ripsien kasvuaika on normaalisti 60-90 päivää, jonka jälkeen ripset tippuvat pois ja uudet ripset kasvavat tilalle.

Joka hetki silmissäsi on ripsiä, jotka ovat eri kasvuvaiheessa. Ripsiä tippuu pois niiden kasvukauden päättyessä joka päivä, samoin kuin uusia ripsiä kasvaa tilalle.

Suosittelemme ripsien pidennyksellesi huoltoa 2-4 viikon välein, jolloin täytetään kohdat, joista ripsiä on näkyvästi pudonnut ja uusia, riittävän pitkiä ripsiä on kasvanut, joihin uudet pidennykset voidaan taas liittää. Ripsien uudistumiskierrosta johtuen huoltoväli saattaa vaihdella paljonkin.

Miksi minun ripsipidennykseni irtoavat niin nopeasti?

Jos ripsiä irtoaa yleensä enemmän toisesta silmästä, se johtuu kyljellään nukkumisesta ja siitä, että kyseiseen silmään kohdistuu enemmän hankausta.

Ripsien turha koskettelu, öljymäinen kosmetiikka, ripsiväri, kuumuus, sauna, solarium, kuuma höyry, öljyravintolisät, hormonitasapainon muutokset, silmätipat ja jotkin lääkkeet saattavat aiheuttaa ripsipidennysten ennenaikaista irtoamista.

Rantaloman aikana ripsiä yleensä irtoaa normaalia enemmän, johtuen auringosta, aurinkovoiteista, uimisesta sekä ilmasto-olosuhteiden radikaalista muutoksesta.

Miten ripsien pidennyksiä tulisi hoitaa?

Päivittäinen pesu on ripsien pidennysten harjaamisen lisäksi ainut asia mitä ripsienpidennysten käyttäjän tarvitsee tehdä säilyttääkseen ripset kauniina koko huoltovälin.

Ohjeet ripsien pidennyksiin tulijalle

Klassiset ripsienpidennykset ja volyymiripset tulee asentaa aina puhtaisiin luonnonripsiin. On suositeltavaa, että ripset pestäisiin n. 2-3 h tuntia ennen ripsien asennusta/ripsihuoltoa.

Aivan kuten hiuslaatujakin on erilaisia, myös luonnonripset käyttäytyvät kasteltaessa ja kuivuessaan eri tavalla. Mikäli asiakkaalla on huokoinen luonnonripsi, kastelusta juuri ennen huoltoa ei ole haittaa. Luonnonripsi saadaan kuivattua hyvin painelemalla luonnonripsiä huolellisesti esimerkiksi kasvopaperia vasten.

Toisilla asiakkailla luonnonripsen kuivuminen kastelun jälkeen voi kestää kauemmin. Jos luonnonripsen sisällä on edelleen runsaasti kosteutta siinä vaiheessa kun ripsiä asennetaan, liiman imeytyminen luonnonripsen sisälle lakkaa, kun se tulee kosketuksiin ripsen sisällä olevan kosteuden kanssa. Tällöin riskinä on, että liima asettuu ainoastaan pintakiinnityksellä ripselle.

Pintakiinnittynyt liimasidos johtaa liimasinetin enneaikaiseen murtumiseen ja tämän myötä ripsienpidennykset tipahtavat ennen aikojaan.

Ammattilaisen on melko vaikeaa arvioida asiakaskohtaisesti päältä päin, onko ripsien kastelusta juuri ennen huoltoa haittaa kestävyydelle. Siitä syystä yleinen ohjeistus asiakkaille on ripsien huolellinen pesu noin 2-3 tuntia ennen ripsien asennusta. Epäpuhtaisiin ripsiin pidennyksiä ei voida asentaa, sillä siitä on enemmän haittaa kuin ripsien kastelusta ennen huoltoa.

Ammattilainen varaa tietyn ajan ripsien asentamiseen ja ripsihuoltoon. Mikäli ripset on puhdistettava ja kuivattava ennen huoltoa, se on väistämättä pois ripsien asentamiseen käytettävästä ajasta.

Vaihtoehtoisesti ammattilainen varaa palveluun pidemmän ajan ripsien puhdistamiseksi ja näin ollen mahdollisesti laskuttaa palvelusta hiukan enemmän.

On siis erittäin suositeltavaa noudattaa ammattilaisen antamaa ohjeistusta ripsien pesusta kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Huomioithan siis, että:

 • Tulet ripsien pidennyksiin ilman ripsiväriä ja puhtailla kuivilla ripsillä. Ripsien voimakas puhdistaminen meikinpoistoaineella tai edes pelkällä vedellä juuri ennen pidennysten laittoa saattaa vaikuttaa huomattavasti ripsiliiman kiinnittyvyyteen ja näin ripsien pysyvyys saattaa olla merkittävästi huonompi, kuin kuivaan puhtaaseen ripseen laitettaessa.
 • Edellisestä silmien kastelusta tulee olla vähintään 2 tuntia aikaa.
 • Jos silmämeikit puhdistetaan vasta huollon yhteydessä vaikuttaa se todennäköisesti kuitujen pysyvyyteen heikentävästi.
 • Luethan myös takuuehtomme sivun lopusta.

Millaista liimaa ripsien pidennyksissä käytetään?

Ammattilainen asentaa ripsienpidennykset ja volyymiripset käyttäen tähän tarkoitukseen suunniteltua syanoakrylaattipohjaista ripsiliimaa. Ripsiliima muodostaa erittäin vahvan liimasidoksen imeytyen luonnonripsen sisälle ja asettuen luonnonripsen ja ripsikuidun-/viuhkan ympärille. Kovettunut liimasidos on 100%:n vesitiivis.

Ripsiliimat kovettuvat (eli ”kuivavat”, siis muuttavat muotonsa nestemäisestä kiinteäksi) ilmassa olevan kosteuden avulla. Toisin kuin monesti luullaan, ripsienpidennyskäyttöön suunnitellut ripsiliimat eivät ole ilmakovetteisia.

Voiko ripsiliimalle allergisoitua?

Kyllä voi. Syanoakrylaatti on pistävän tuoksuinen ja helposti höyrystyvä liima. Liiman höyryt silmien lähellä voivat allergisoida käyttäjänsä. Tällöin ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin poistattaa ripsien pidennykset pikaisesti. Kaikki ripsiliimat ovat syanoakrylaattipohjaisia. Jos olet allergisoitunut kerran, ei sinun kannata kokeilla ripsien pidennyksiä enää toista kertaa.

Ottaessaan ripsien pidennykset asiakas ottaa aina tietoisen ja vapaaehtoisen riskin liimalle herkistymisestä. Allerginen reaktio ei ole kaupanpurkuun oikeuttava tekijä.

Ripsien pidennysten hoito-ohjeet

Oikein hoidettuna ripsipidennyksesi pysyvät kauemmin kauniina.

Saako ripsien pidennyksiä kastella?

Ripsiteknikollasi on käytössä ripsiliiman kuivattaja ja hän suihkuttaa kevyesti kosteutta ripsillesi niiden asentamisen jälkeen. Kosteus saa ripsiliiman kovettumaan erittäin nopeasti ja tästä syystä varoaikoja ripsien kastelemiseksi huollon jälkeen ei enää tarvita.

On huomioitava, että ammattilainen käyttää liimasidoksen kovettamiseen hyvin pienen määrän kosteutta. Mikäli ripset kastellaan runsaalla vedellä heti niiden asentamisen jälkeen ilman, että liimaa on ensin kovetettu ripsiliiman kuivattajan avulla, liima ”shokkikovettuu” liian nopeasti. Runsaan kastelun johdosta vesi myös imeytyy luonnonripsen sisään ennen kuin liima on ehtinyt imeytyä luonnonripseen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi jälleen johtaa siihen, että ripsienpidennykset tippuvat ennen aikojaan.

Vältä 24h ripsien laiton jälkeen

 • Kastelua, suihkua, silmien pesua (jotta liimaus kuivuu kunnolla)
 • Suihkurusketusta
 • Voiteiden levitystä silmönympärysiholle
 • Ripsien koskettelua
 • Ripsiväriä ja silmämeikkiä
 • Saunaa ja kuumaa höyryä
 • Uintia ja hikiliikuntaa
 • Piilolaseja
 • Itkemistä
 • Vatsallaan nukkumista, jotta ripset eivät kääntyisi väärään asentoon kuivuessaan

Vältä 48h ripsien laiton jälkeen

 • Kuumaa höyryä
 • Saunaa
 • Uintia
 • Solariumia

Vältä aina ripsien laiton jälkeen

 • Ripsentaivuttimia
 • Öljypohjaisia tuotteita, öljypohjaisia silmämeikin poistoaineita

Tarvitseeko ripsien pidennyksiä pestä?

Ripsiin ja ripsien tyveen kertyy epäpuhtauksia ihosta ja ympäristöstä. Ripsienpidennysten käyttäjät saattavat pyrkiä parantamaan pidennyksien kestoa olemalla kastelematta niitä. Tosiasiassa ripsien pesemättömyys heikentää niiden kestävyyttä ja huonoimmassa tapauksessa voi jopa altistaa tulehduksille.

Mikäli ripsiä ei pestä huolellisesti päivittäin, ripsien tyveen kertynyt lika estää ripsiliiman imeytymisen luonnonripsen sisälle ja tästä syystä ripsienpidennysten kestävyys kärsii. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille.

Törmäämme edelleen usein käsitykseen, ettei ripsienpidennyksiä tai volyymiripsiä saisi pestä tai kastella. Tämä käsitys on väärä ja ripsien huolellinen puhdistaminen veden sekä puhdistustuotteen kera pitäisi ehdottomasti kuulua jokaisen ripsienpidennyksiä käyttävän henkilön päivittäisiin rutiineihin.

Ohjeet ripsipidennystesi puhdistamiseen

 1. Kastele kädet ja kasvot runsaalla vedellä.
 2. Annostele kämmenelle pieni, pähkinän kokoinen määrä puhdistusgeeliä.
 3. Hiero käsiä nopein liikkein yhteen.
 4. Geeli muodostaan veden kanssa tehokkaasti puhdistavan vaahdon.
 5. Puhdista vaahdolla ripset sekä koko kasvojen alueen meikki.
 6. Huuhtele kasvot.
 7. Kuivaa kasvot ja ripset kevyin painalluksin.
 8. Harjaa ripset tarvittaessa.

Lisätietoja ripsien pidennysten puhdistamisesta saat omalta ripsiammattilaiseltasi. Luethan myös takuuehtomme sivun lopusta.

Ripsipidennysten takuuehdot

Ripsillämme on yhden viikon (7 vuorokauden) takuu.

Takuu ei kata väärin pidettyjä tai väärin hoidettuja ripsiä tai jos 24h kuivumisaikaa ei ole noudatettu.

Reklamaatiosta tulee ilmoittaa viipymättä tai viimeistään 7 vrk kuluttua ripsien laitosta. Tämän jälkeen takuu ei ole enää voimassa.

Jotta takuu olisi voimassa, olethan huolehtinut, että:

 • Olet tullut ripsiin puhtailla ja kuivilla ripsillä.
 • Et ole kastellut ripsiäsi 2h ennen tuloasi.
 • Olet hoitanut ripsiäsi hoito-ohjeiden mukaisesti.
 • Olet puhdistanut ripset säännöllisesti.
 • Olet harjannut ripsiäsi päivittäin.
 • Olet käyttänyt ripsipidennyksille tarkoitettua pesuainetta.
 • Olet käyttänyt vain öljyttömiä ihonhoitotuotteita.
 • Et ole käyttänyt mitään lääketippoja tai -voiteita silmiin tai luomiin.
 • Ripsipidennysten pituus ja paino on valittu omien ripsiesi kunnon mukaan. Mikäli olet vaatinut liian pitkät tai liian painavat ripset ammattilaisen suosituksista huolimatta, takuu ei kata ripsien korjausta.
 • Et ole matkustellut lämpimissä maissa rantalomalla.
 • Mikäli silmäsi ovat vuotaneet runsaasti ripsien laiton aikana tekijästä riippumattomista syistä, tarkastellaan takuuehtoja tapauskohtaisesti.
 • Pelkästä huonosta pysyvyydestä johtuva korjaustyö on veloitukseton vain kerran laittokertaa kohden.
 • Vain oikein hoidettuna pidennyksilläsi on takuu.