Töihin meille

Haluatko toteuttaa unelmaasi kauneudenhoidon ammattilaisena sitoutuen sydämelläsi Fenixin tunnettuun laatulupaukseen?

Tämä on Kauneuskeskus Fenixin perustaja Marjo Fischerin kirje Sinulle:

Töihin meille

Haluatko toteuttaa unelmaasi kauneudenhoidon ammattilaisena sitoutuen sydämelläsi Fenixin tunnettuun laatulupaukseen?

Tämä on Kauneuskeskus Fenixin perustaja Marjo Fischerin kirje Sinulle:

Hei mahdollinen tuleva työkaverimme!

Olen iloinen ja ylpeä, että löysit luoksemme. Olen saanut rekrytoida alan huippuammattilaisia joukkoomme jo kahdella vuosikymmenellä, ja valinnat ovat onnistuneet erittäin hyvin. Sen todistaa parhaiten uskollinen ja tyytyväinen asiakaskuntamme. Jotta jatkossakin löydämme lämminhenkiseen brändiimme parhaiten sopivia tekijöitä, haluan kertoa hieman tarkemmin tuosta Fenixin tunnetusta laatulupauksesta.

Meillä palvelukokemus alkaa aina jo siitä hetkestä, kun asiakas avaa ulko-oven ja päättyy vasta, kun asiakas sulkee oven. Tästä olen hurjan tarkka. Fenixissä keskitytään aina vain ja ainoastaan asiakkaaseen silloin, kun hän on luonamme. Valoisissa ja viihtyisissä työtiloissa mukavien työkavereiden keskuudessa on helppo hymyillä asiakkaalle koko olemuksellaan. Sitä meillä tekevät ilokseni kaikki.

Jo kolmessa toimipisteessä asiakkaita palveleva kauneuskeskusketjumme työllistää yli 20 kauneusalan ammattilaista Espoossa, Kauniaisissa ja Helsingin ydinkeskustassa. Uskon, että kasvun ja menestyksen salaisuus on ollut jatkuva tahto tehdä asiat hieman toisin – ja hieman paremmin.

Kun aikoinani opiskelin tähän ammattiin, ohjattiin meitä uusia alan ammattilaisia seesteiseen ja harmoniseen maailmaan, jossa kosmetologi saisi mielellään hukkua tapettiin. Yritin opetella sitä aikani, kunnes huomasin, ettei homma toimi niin. Päätin olla aito oma itseni ja antaa naurun raikua.  

Samaa toivon myös Sinulta. Tulet jaksamaan tässä upeassa asiakaspalveluammatissa parhaassa hehkussasi vain olemalla oma ihana itsesi. Kun jaamme yhteiset arvot ja intohimon työtä kohtaan, se riittää. Yksilöinä saamme olla keskenään hyvinkin erilaisia persoonia.

Teen itsekin asiakastyötä muiden kosmetologien keskuudessa säännöllisesti, sillä en halua johtaa norsunluutornista yritystä, jonka tärkein polttoaine on ihmisissä. Lupaan, että minulla on aina aikaa kuunnella ja reagoida kuulemaani. Tärkeintä on, että työyhteisössä viestintä pelaa joka suuntaan.

Panostan tosissani myös Fenixin markkinointiin, jota toteuttavat alansa huippuammattilaiset. Ammattitaitosi saa näin näkyvyyttä osana viimeisteltyä brändiä. Sopimusyrittäjälle tärkeä viesti on varmasti myös se, että Fenix on aina tukenasi myös kiperissä tilanteissa ja niin sanotusti turvaa selustan. Fenix on vakavarainen yritys, joka maksaa kaiken aina ajallaan ja tekee vain reiluja sopimuksia. Tämä on minulle kunnia-asia.

Oma opetushoitolamme ja oma maahantuonti tarjoavat mahdollisuuksia laajentaa omaa työnkuvaa ja tienata alalla keskivertoa paremmin. Ihan vilpittömästi uskallan arvioida, että meillä on mahdollisuus markkinoiden kovimpaan tuotemyyntiprovisioon.

 

Energisin terveisin

Marjo Fischer

Jos sydämessäsi läikähti merkiksi siitä, että Fenix voisi olla Sinua varten ja Sinä Fenixiä varten, laita meille avoin hakemus sivun lopussa olevan lomakkeen kautta.

Miksi Fenix? Ammattilaisemme kertovat

“En usko, että ruoho voisi olla vihreämpää minkään aidan takana. Fenix on paras mahdollinen työpaikka.”

Tanja, kosmetologi, Espoo

Tulin Fenixiin töihin jo vuonna 2013, mutta missään vaiheessa ei ole ehtinyt kyllästyttää. Sain aikoinaan vinkin kosmetologiopettajaltani siitä, että Fenix on kiva ja reilu alan työpaikka. Ja sitä tämä todella on. Fenixissä ei oikein edes voi jämähtää paikoilleen, koska alalle tulee koko ajan uusia juttuja, ja uuden opetteluun saa niin hienosti tukea ja kannustusta. Muistan, kuinka alkuaikoina sokeroinnit eivät tuntuneet omalta jutultani ja mietin, lähdenkö niitä edes asiakkailleni tarjoamaan. Marjo vietti kanssani kokonaisen päivän aiheen äärellä ja sain uniikin perehdytyksen ja vastaukset kaikkiin kysymyksiini, jonka jälkeen mikään ei enää mietityttänyt. Nykyisin sokerointi on erikoisosaamistani.

Vuosien varrella osa työkavereista on toki vaihtunut, mutta Fenixin henki on pysynyt koko ajan uskomattoman hyvänä. En usko, että ruoho voisi olla vihreämpää minkään aidan takana. Fenix on paras mahdollinen työpaikka.

”En enää sano aamuisin miehelleni, että lähden töihin. Sanon, että lähden tekemään upeita kynsiä ihanille naisille. Fenix on minulle enemmän kuin työpaikka.”

Viktoria, kynsiteknikko, Kauniainen

En enää sano aamuisin miehelleni, että lähden töihin. Sanon, että lähden tekemään upeita kynsiä ihanille naisille. Fenix on minulle enemmän kuin työpaikka. Nyt saan toteuttaa ammattilaisena sitä, mitä pitkään tein työn ohessa intohimoharrastuksena. Onneksi Marjo rohkaisi minua yrittäjän tielle ja oli tukena, kun hyppy tuntemattomaan jännitti. Hän sanoi, että Fenix on juuri oikea paikka haasteellisia kynsiä rakastavalle kynsiartistille. Ja niin se todella onkin. Voimme tehdä paljon asioita, jotka eivät muualla onnistu.

Kuvailisin Marjoa superomistajaksi, joka pitää aina huolen siitä, että kaikki on Fenixissä viimeisen päälle. Sopimusmalli on reilu, joten me sopimusyrittäjät saamme keskittyä rauhassa töihimme ja parhaaseen mahdolliseen asiakaspalveluun. Sekä meidän että asiakkaiden toiveisiin reagoidaan täällä heti. Marjo tuo olemuksellaan iloa kaikkien elämään ja se ilo tarttuu. Niin työkavereihin kuin asiakkaisiin. 

“Marjo on omistajana yksi meistä: takahuoneessa vaihdetaan kuulumisia työkavereina eikä koskaan tarvitse tuntea ”pomon pelkoa”.

Jannina, kosmetologi, Espoo ja Kauniainen

Fenix oli itselleni tuttu brändi jo ennen kuin tulin tänne töihin. Nimi tuntui tulevan joka paikassa vastaan ja aina myönteisessä valossa. Opintojen yhteydessäkin käytettiin usein malliesimerkkinä juuri Fenixiä. Vaikka brändi on hieno ja arvokas, on täällä ihanan rento tunnelma. Marjo on omistajana yksi meistä: takahuoneessa vaihdetaan kuulumisia työkavereina eikä koskaan tarvitse tuntea ”pomon pelkoa”.

Työ Fenixissä on vaihtelevaa ja itse olen saanut työskennellä sen kaikissa toimipisteissä: Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa. Olen ollut alusta asti mukana myös Fenix Beauty Academyn työpaikkaohjaajien tiimissä. Alasta innostuneita opiskelijoita on inspiroiva ohjata. Opiskelijoiden keskuudessa saa hyvän muistutuksen siitä, että tämä työ on itsellekin edelleen juuri se unelmatyö, jota opiskeluaikoina intohimoisesti opettelin.

“Fenixissä ammattitaito kehittyy huippuunsa eikä koskaan tarvitse miettiä, ovatko välineet kunnossa tai löytyykö tarvikkeita."

Veera, kosmetologi, Helsinki

Fenix erottui positiivisesti joukosta, kun hain töitä vastavalmistuneena kosmetologina. Lähetin paljon hakemuksia, mutta juuri mistään ei vastattu. Marjo kutsui minut työhaastatteluun ja tein hänelle demohoidot, joihin hän oli tyytyväinen. Siitä alkoi perusteellinen perehdytys- ja koulutusvaihe, jonka jälkeen vastavalmistuneellakin oli varma olo: Fenixissä ammattitaito kehittyy huippuunsa eikä koskaan tarvitse miettiä, ovatko välineet kunnossa tai löytyykö tarvikkeita. Kaikki tarvittava on aina siististi paikoillaan ja työympäristö on viihtyisä.

Ennen kosmetologiksi kouluttautumista työskentelin viisi vuotta kaupan alalla. Myyntitehtävät ovat aina kiinnostaneet minua, joten kun Fenixin maahantuontipuolelle kaivattiin lisäkäsiä, otin haasteen innoissani vastaan. Myymme alan tuotteita muille hoitoloille ja järjestämme koulutuksia. Saan tehdä työkseni nyt kaikkea sitä, minkä koen todella omakseni.

“Monessa alan työpaikassa sanotaan rekrytoitaessa, että meillä saat itse päättää työvuoroistasi, mutta käytäntö on toista. Fenixissä se on vilpitön totuus."

Satu, parturi-kampaaja, Espoo

Fenixissä on huippuhienot puitteet. Marjo panostaa omistajana valtavasti siihen, että liike on tyylikäs ja toimiva. Yhtä paljon hän panostaa sydämellään siihen, että me kaikki viihdymme talossa. Siksi hän ottaakin kaikkien mielipiteet huomioon eikä sellaista asiaa ole, josta täällä ei uskallettaisi puhua ääneen.

Monessa alan työpaikassa sanotaan rekrytoitaessa, että meillä saat itse päättää työvuoroistasi, mutta käytäntö on toista. Fenixissä se on vilpitön totuus. Koskaan ei ole tullut nipotusta asiasta.

Itse lähdin yrittäjäksi vuonna 2017 yhdentoista palkkatyövuoden jälkeen enkä voisi kuvitella itselleni parempaa paikkaa tehdä tätä työtä. Marjo antaa meille kaikille superinnostavan esimerkin siitä, kuinka alalla voi menestyä olemalla oma itsensä ja panostamalla aina laatuun ja asiakaspalveluun.

”Täällä on monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää omaa osaamista, ja meillä on menevä ja iloinen työporukka. Työyhteisöömme mahtuu monenlaista persoonaa ja luonnetta.”

Sarianne, kosmetologi, Kauniainen

Tulin Fenixiin töihin heti valmistumiseni jälkeen vuonna 2015 ja olen viihtynyt erinomaisesti. Täällä on monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää omaa osaamista, ja meillä on menevä ja iloinen työporukka. Työyhteisöömme mahtuu monenlaista persoonaa ja luonnetta. Oma-aloitteisuutta ja kykyä kohdata asiakas yksilönä kaivataan toki kaikilta persoonilta ammattitaidon lisäksi.

Kosmetologin ammattitaitoa täällä saakin kehittää jatkuvasti lisäkoulutuksin, mikä on oikeastaan välttämätöntä, sillä koko ajan lanseerataan uusia tuotteita, hoitoja ja tekniikoita. Haluamme, että Fenixistä asiakas saa kaiken tarvitsemansa, myös vähän harvinaisempia juttuja. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, vaan jokainen saa olla spesialisti omalla tontillaan.

Opiskeluaikoina en ehkä osannut ajatella, että työarki tulee olemaan aika kiireistä. Mutta sehän on vain positiivinen merkki. Fenixillä on tyytyväinen ja laaja asiakaskunta, joten ajanvarauskalenterit täyttyvät nopeasti kaikilla. 

Avoin hakemus

Jos sydämessäsi läikähti merkiksi siitä, että Fenix voisi olla Sinua varten ja Sinä Fenixiä varten, laita meille avoin hakemus tämän lomakkeen kautta. Täytä kaikki kentät.