Hiusten värjäykset

Raidat, sävy, taitto, ombré, balayage...

Hiusten värjäyksiä tehdään monilla eri tekniikoilla ja uusia tekniikoita syntyy koko ajan lisää. Värjäyksissä lähes kaikki on mahdollista ja vain mielikuvitus on rajana, joskin suuret muutokset vaativat useita käyntejä, jotta haluttuun lopputulokseen päästään. Tässä pieni tietopakettimme erilaisista värjäyksistä, ole hyvä!

Kampaamomme löydät Espoon Matinkylästä, kauppakeskus Iso Omenaa vastapäätä.

Espoo

Hiusten värjäykset

Raidat, sävy, taitto, ombré, balayage...

Hiusten värjäyksiä tehdään monilla eri tekniikoilla ja uusia tekniikoita syntyy koko ajan lisää. Värjäyksissä lähes kaikki on mahdollista ja vain mielikuvitus on rajana, joskin suuret muutokset vaativat useita käyntejä, jotta haluttuun lopputulokseen päästään. Tässä pieni tietopakettimme erilaisista värjäyksistä, ole hyvä!

Kampaamomme löydät Espoon Matinkylästä, kauppakeskus Iso Omenaa vastapäätä.

Espoo

Vaalennukset

Hiusten vaalennus on kemiallinen prosessi, jossa hiusten väriä vaalennetaan. Vaalennuskäsittelyissä käytetään aina hapetetta. Vaalennus voidaan tehdä joko vaalennusvärillä, jolloin hiuksen omaa pigmenttiä värjätään vaaleammaksi tai ”valkaisemalla”, jolloin hiuksen pigmentti poistetaan kokonaan. Näistä kahdesta vaalennusvärjäys on hiukselle huomattavasti hellävaraisempi käsittely. Valkaisuvaalennuskäsittelyyn kannattaa aina lisätä sävytys eli taitto, joka korjaa hiusta ja poistaa vaaleata väristä ei-toivottua keltaisuutta.

  • Kylmän vaaleiden hiusten sävyn säilyttämiseksi ja ylläpitämiseksi tulee aina käyttää kotihoidossa tähän tarkoitettuja hopeashampoota ja -hoitoainetta. Ilman näitä tuotteita kylmän vaalea sävy tulee häviämään hiuksista ja hiusten sävy tulee taittamaan kylmästä lämpimään, yleensä kellertävään.
  • Kylmän vaaleiden hiusten ylläpitohoito siihen tarkoitetuilla tuotteilla tulee aloittaa välittömästi värjäyksen jälkeen. Hiusta ei tule päästää ensin kellastumaan, sillä kerran menetetyn kylmän vaalean sävyn palauttaminen takaisin pelkillä kotihoituotuotteilla on lähes mahdotonta.

Kasviväreillä tai hennalla värjättyjä hiuksia emme lähde vaalentamaan lainkaan.

Raidat

Hiusten raidoittaminen tarkoittaa suortuvien erottelua hiuksista ja niiden käsittelemistä hiusvärillä tai vaalennusaineella, jotta niistä tulee pohjaväriä tai luonnollista väriä vaaleammat tai tummemmat. Raidoilla voidaan saada aikaan ulottuvuutta luomalla kontrastia muihin hiuksiin. Hiusten raidoitus voidaan tehdä folioilla, hupulla tai erityisillä kammoilla tai siveltimillä, joilla väri ”maalataan” hiuksiin.

Balayage

Balayage on menetelmä, jossa hiusväriä, vaalennusainetta tai sävytettä levitetään vapaalla kädellä tai sivellään alaspäin pehmein vedoin suoraan halutun osion pintaan. Tätä menetelmää käytetään ulottuvuuden luomiseen, kun lopputuloksesta halutaan luonnollinen ja pehmeä.

Sana balayage tulee ranskankielisestä sanasta balayer ja se tarkoittaa sutimista tai lakaisemista.

Ombré

Ombré on värjäystekniikka, jossa hiusten latvat värjätään tyveä vaaleammaksi ja värin vaihtuminen tummasta vaaleaan on selvästi jyrkempi, kuin balayagessa. Ombré-värjätyissä hiuksissa vaakasuorassa oleva värinvaihto on hyvin selvästi näkyvissä.

Sävytys eli taitto

Sävytys eli taitto tarkoittaa varsinaisen värin sävyttämistä eli taittamista viileään. Taitolla sävytetään lämpimät eli kultaiset eli keltaiset sävyt viileän vaaleiksi. Kylmät ja harmaat sävyt vaativat aina sävytyksen. Taitto on aina värikäsittelyn lisäpalvelu.

Kevytväri eli sävy

Kevytväri on alhaisella hapetteella tehtävä sävytys, jolla ei pystytä vaalentamaan hiusta lainkaan. Kevytvärin voi ottaa sellaisenaan, se ei ole taitto, eikä se vaadi alle varsinaista värikäsittelyä. Kevytväri ei ole yhtä kestävä kuin kestoväri ja se haalistuu pesujen myötä värikäsittelyä nopeammin. Kevytväri on hiukselle kestoväriä hellävaraisempi käsittely.

Tyviväri

Hius kasvaa juuresta, joten tyvikasvu on väistämätön. Tyvivärillä eli juurivärillä tarkoitetaan hiuksen omaa väriä, joka kasvaa tummempana tai vaaleampana, kuin hiusten pituuksiin laitettu väri. Tyvivärin raja on enintään 3 cm. Mikäli värjättävän tyven pituus on enemmän kuin 3 cm, ei kyseessä enää ole tyviväri vaan väri.

Vaikka tyvivärin määritelmä on kaiken pituisissa hiuksissa enintään 3 cm, on tyviväri lyhyisiin hiuksiin edullisempi, kuin puolipitkiin tai pitkiin. Tyvivärin hintaero perustuu hiusten käsittelyyn -eli pesuun ja kuivaamiseen- kuluvaan aikaan.

Suuret värimuutokset

Mikäli suunnittelet suurta värimuutosta hiuksiisi, suosittelemme lämpimästi konsultaatiokäyntiä meillä. Kampaajan olisi hyvä kuulla toiveesi ja samalla nähdä hiustesi lähtötilanne, eli hiusten nykyinen väri, pituus ja paksuus. Tällöin tehtävälle työlle osataan varata riittävän pitkä aika ja toisaalta voimme heti kertoa, mikäli toiveesi ei ole syystä tai toisesta yhdellä tai kahdella käsittelyllä toteutettavissa. Tällaisia esimerkkejä ovat mm. mustasta vaaleaksi muuttaminen tai sinisen suoravärin poistaminen. On hyvä tietää, että mitä tummemmaksi värjätyt hiukset ja mitä useampia värikerroksia hiuksiin on laitettu, sitä haasteellisempi ja pidempi projekti on saada hiuksista vaaleat. Tämä tarkoittaa väistämättä useita käyntikertoja.

Erikoistyöt

Kaikki erikoistyöt teemme aina tuntiveloituksella.

Niophlex

Niophlex -tehohoito on loistava lisä väri- tai permanenttauskäsittelyn yhteydessä. 3-vaiheinen Niophlex- käsittely luo hiuksen pintaan suojaavan kalvon, joka ehkäisee vaurioiden syntyä kemiallisen käsittelyn aikana, tuo hiuksiin tärkeitä ravitsevia ja elvyttäviä ainesosia sekä lopuksi sulkee ja vahvistaa hiusten suomukerroksen parantaen hiusten kimmoisuutta, vahvuutta, kiiltoa ja yleisesti hiusten ulkonäköä.

Kotivärit

Jos olet käyttänyt kotivärejä, tunnusta se heti reilusti kampaajallesi, ennen värikäsittelysi aloittamista. Kotivärit saattavat usein estää ammattikäyttöön tarkoitettujen värien toimimisen, joten pahimmillaan sinulle tehtävä värikäsittely ei tuota minkäänlaista tulosta ja menetät turhassa värikäsittelyssä sekä aikaa että rahaa. Kampaaja näkee aina kotivärien käytön viimeistään siinä vaiheessa, kun ammattivärit eivät tuota hiuksissa vaikutusajan jälkeen mitään tulosta.

Kotiväreillä värjätyt hiukset on mahdollista värjätä onnistuneesti kampaajalla, mutta kampaajan tulee aina tietää käytetystä kotiväristä etukäteen. Tällöin kampaaja voi valita värjäykseen oikeat tuotteet ja tekniikat, jotta värjäystuloksesta saadaan paras mahdollinen.

Allergiat

Hiusväreille, kuten mille tahansa muullekin kosmetiikalle, voi allergisoitua. Jos olet aiemmin saanut jostakin hiusväristä allergisen reaktion, on suositeltavaa, ettet värjää hiuksiasi, ripsiäsi tai kulmakarvojasi kestoväreillä enää koskaan.

Raskaus ja imetys

Hiusten värjääminen raskauden tai imetyksen aikana ei ole kiellettyä. On kuitenkin hyvä tietää, että kaikenlaisten kemiallisten käsittelyiden, kuten värien ja permanenttien onnistuvuus ja pysyvyys raskauden ja imetyksen aikana, on hyvin yksilöllistä.

Raskauden ja imetyksen aikana voit saada elämäsi parhaan tai huonoimman permanentin. Värisi voi olla täydellinen tai se ei tartu hiuksiisi lainkaan. Raskaus ja imetys sekoittavat naisten hormonitoiminnan niin, että mitään takeita hiusten kemiallisten käsittelyiden onnistumiselle emme voi valitettavasti antaa. On siis hyvä tietää, että kemiallisen käsittelyn epäonnistuminen ei näissä tapauksissa ole kaupanpurkuun oikeuttava peruste.

Värjäysten ikäraja on 16 vuotta

Kosmetiikkalaki ei suoraan kiellä alle 16-vuotiaiden hiusten värjäämistä, mutta Suomen kuluttajaturvallisuus­periaatteen mukaan kampaaja vastaa tarjoamansa palvelun turvallisuudesta. Tästä syystä emme värjää alle 16-vuotiaiden hiuksia, edes huoltajan suostumuksella.