Korvien rei’itys

Nopeasti ja hygieenisesti.

Korvien rei’itykset tehdään Blomdahl Medical Ear Piercing -menetelmällä. Laitteen korut ovat valmiiksi asennettuina steriiliin kasettiin, jolloin laite ei koskaan kosketa suoraan ihoon ja siksi korvien rei’ittäminen tällä menetelmällä on erittäin hygieenistä.

Toivotamme tervetulleeksi kaiken ikäiset rei’itysasiakkaat, myös lapset ja vauvat. Nuorin asiakkaamme on ollut kuuden viikon ikäinen ja olemme hyvin tottuneita tekemään korvien rei’ityksiä ihan pienille vauvoillekin. Vanhempien on kuitenkin hyvä käydä korvien rei’itys ja siihen mahdollisesti liittyvä lapsen jännitys etukäteen kotona läpi lapsen kanssa.

Teemme korvien rei’itykset alle 18-vuotiaille vain huoltajan läsnäollessa.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Korvien rei’itys

Nopeasti ja hygieenisesti.

Korvien rei’itykset tehdään Blomdahl Medical Ear Piercing -menetelmällä. Laitteen korut ovat valmiiksi asennettuina steriiliin kasettiin, jolloin laite ei koskaan kosketa suoraan ihoon ja siksi korvien rei’ittäminen tällä menetelmällä on erittäin hygieenistä.

Toivotamme tervetulleeksi kaiken ikäiset rei’itysasiakkaat, myös lapset ja vauvat. Nuorin asiakkaamme on ollut kuuden viikon ikäinen ja olemme hyvin tottuneita tekemään korvien rei’ityksiä ihan pienille vauvoillekin. Vanhempien on kuitenkin hyvä käydä korvien rei’itys ja siihen mahdollisesti liittyvä lapsen jännitys etukäteen kotona läpi lapsen kanssa.

Teemme korvien rei’itykset alle 18-vuotiaille vain huoltajan läsnäollessa.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Blomdahl Medical Ear Piercing – hygieninen korvien rei’itys

Blomdahl on kehittänyt lääketieteellisiä korvien ja nenän rei’ittämistapoja ja -koruja vuodesta 1985.

Onko korvien rei’itys turvallista?

Blomdahlin lääketieteellinen rei’itysmenetelmä on suunniteltu terveydenhuollon pääperiaatteiden mukaisesti – se suojaa sinua infektioilta. Lääketieteellinen rei’itysmenetelmämme on terveydenhoitoalalla tunnettu “modernina ja aseptisena tekniikkana”. Tämä tarkoittaa, että menetelmämme ja tuotteemme on suunniteltu turvallisiksi etteivät bakteerit, tulehdukset ja infektiot pääse leviämään rei’ittämisen yhteydessä. Rei’ityskorut on suunniteltu ihon optimaaliseen parantumiseen rei’ityksen jälkeen.

Teettekö korvien rei’ityksiä myös lapsille?

Kyllä, me toivotamme tervetulleeksi kaiken ikäiset rei’itysasiakkaat, myös lapset ja vauvat. Nuorin asiakkaamme on ollut kuuden viikon ikäinen ja olemme kaikki hyvin tottuneita tekemään korvien rei’ityksiä ihan pienille vauvoillekin.

Kannattaako lapsen korvien rei’ittämiseen valmistautua jotenkin?

Pienille lapsille suosittelemme käytettävän apteekista saatavaa Emla-puudutevoidetta korvanlehdissä vähintään tunnin ajan ennen rei’itystä. Tällöin korvanlehti on sopivasti puutunut, eikä lapsi/vauva todennäköisesti huomaa rei’itystä edes tehtävän.

Mikä on äidin tai isän osa korvien rei’ityksessä?

Vanhempien on hyvä käydä etukäteen kotona lapsen kanssa läpi korvien rei’itys ja siihen mahdollisesti liittyvät lapsen pelot tai jännitys. Me teemme rei’ityksen, mutta me emme voi, emmekä halua, lasta siihen pakottaa. Vanhempien tehtävänä on käsitellä korvien rei’itykseen liittyvät asiat kotona etukäteen läpi niin, että lapsi on varmasti tullessaan halukas ottamaan korvien rei’ityksen.

On myös hyvä tietää, että korvakorujemme ollessa steriilisti yksittäispakattuja, joudumme aina veloittamaan koruista täyden hinnan, mikäli korupakkaus on ehditty avaamaan ja lapsi tämän jälkeen kieltäytyy rei’ityksestä.

Miten rei’itys tehdään?

Ensin iho puhdistetaan desinfiointiaineella ja tulevan korun paikka merkitään ihoon kynällä. Rei’itys tehdään steriilillä korulla, joka on asennettu steriiliin kasettiin. Kaikki osat, jotka koskevat ihoon, ovat steriilejä, eivätkä ne ole olleet kosketuksissa mihinkään ennen rei’itystä.

Kuuluvatko rei’ityskorut hintaan?

Kyllä kuuluvat. Rei’itys tehdään rei’ityskorulla ”ampumalla” koru suoraan paikalleen korvanlehteen. Rei’ityskoru kuuluu aina rei’ityksen hintaan.

Voinko tuoda omat rei’ityskorut?

Ei, et voi. Rei’itystä ei voi tehdä muilla, kuin Blomdahlin steriileillä rei’ityskoruilla.

Sattuuko korvien rei’itys?

Ei. Kyllä. Vähän. Kaikki tuntevat rei’ityksen eri tavalla. Joidenkin mielestä tuntemus on hieman poltteleva ja toisista se tuntuu hyttysen pistolta. Heti rei’ityksen jälkeen kohta tuntuu lämpimältä ja ehkä hieman epämukavalta, mutta se menee nopeasti ohi. Korvien rei’itys on vain yksi nopea napsaus per korva. Se sattuu vähemmän ja on nopeampi, kuin rokotus. Pienille lapsille suosittelemme käytettävän apteekista saatavaa Emla-puudutevoidetta korvanlehdissä vähintään tunnin ajan ennen rei’itystä. Tällöin korvanlehti on sopivasti puutunut, eikä lapsi/vauva todennäköisesti huomaa rei’itystä edes tehtävän.

Teettekö rei’ityksiä yhtäaikaa molempiin korviin?

Ei, emme tee. Me teemme aina ensin yhden korvan ja heti perään toisen.

Teettekö rei’ityksiä rustoon?

Ei, emme tee. Me teemme rei’ityksiä vain korvanlehteen, sen pehmeään osaan. Rustoon tehtynä ei ole kyse enää korvan rei’ityksestä, vaan lävistyksestä. Lävistykset tehdään aina lävistäjän toimesta, lävistysliikkeessä.

Pitääkö korvien rei’itykseen varata aika?

Kyllä, korvien rei’itykseen varataan aika aivan kuten mihin tahansa muuhunkin palveluun.

Rei’ityksen jälkeen

Pidä juuri tehdyt rei’itykset puhtaina ja kuivina. Vaihda korut aina varovasti ja käytä mieluiten vain ihoystävällisiä koruja.

Millaiset ovat rei’ityskorut?

Blomdahl -rei’ityskorut ovat kaikki steriilejä yksittäispakattuja koruja, jotka on asennettu steriiliin korunpidikkeeseen. Kaikki Blomdahl -korvakorut on suunniteltu siten, että ne ovat mahdollisimman miellyttäviä käyttää.

 • Rei’ityskorujen yksityiskohtiin on panostettu, jotta korvakorut ovat miellyttävät käyttää ja jotta reikä paranisi parhaalla mahdollisella tavalla ilman ongelmia.
 • Rei’ityskorvakorut ovat pieniä ja kevyitä.
 • Korvakorun alapuoli on pyöristetty, jotta juuri tehtyyn reikään pääsee ilmaa.
 • Hienostuneet ja hillityt istutukset tuovat kristallit loistavasti esiin.
 • Korvakorun kärjen suojaaminen on pieni yksityiskohta, jolla on kuitenkin suuri merkitys.
 • Suojauksen ansiosta korvakoru ei ärsytä herkkää ihoa korvan takana.
 • Korvien rei´ityskorvakorujen materiaalina meillä Fenixissä on lääketieteellinen muovi (medical plastic).

Paranemisaika

Rei’ityskorvakorua tulee käyttää reiän koko parantumisajan, eli noin kuusi viikkoa. Jos korvakoru vaihdetaan, ennen kuin reikä on täysin parantunut, kasvaa infektioiden ja allergisten reaktioiden riski. Tämän vuoksi on tärkeää, että korvakorut sekä tuntuvat että näyttävät hyvältä.

Paranemisajan jälkeen voit ottaa rei’ityskorut pois ja vaihtaa tilalle toiset korut. Rei’ityksen täydellinen paraneminen voi estää kuitenkin jopa vuoden. Siksi ensimmäiseen vuoteen ei pitäisi olla ilman korvakoruja lainkaan.

Kotihoito-ohje korvien rei’ityksen jälkeen

 • Korvien re’ityskoruja käytetään 6 viikkoa rei’ityksen jälkeen.
 • Koskettelethan korviasi vain puhtain käsin.
 • Älä poista korvakorujasi seuraavan vuoden aikana rei’ityksestä, edes puhdistuksen ajaksi.
 • Poista korvakorut vain, jos reiät pääsevät tulehtumaan.
 • Ollessasi suihkussa voit samalla pestä korvalehdet saippualla ja juoksevalla vedellä.
 • Jos haluat voit käyttää myös desinfiointiainetta korvalehtien putsaamiseen.
 • Kun tuore reikä on parantunut (6 viikon kuluttua), vaihdetaan korviin tavalliset ohuella tapilla olevat korvakorut. Suosittelemme käytettäväksi Blomdahlin titaani, hopeoitu titaani tai kullattu titaani korvakoruja.
 • Rei’ityskorvakoruja ei tule käyttää enää ollenkaan paranemisjakson jälkeen. Jos laitat rei’ityskorun takaisin muutaman viikon jälkeen, kun olet jo käyttänyt normaalia ohuella tapilla olevaa korvakorua, saattaa rei’ityskoru repiä reiän uudelleen rikki.

Huomioithan, että aivan kuten mikä tahansa muukin korvakoru, voi myös rei’ityskoru irrota ja hävitä. Erityisesti pukeminen, riisuminen, harrastukset, pelit ja leikit saattavat repäistä rei’ityskorun irti. Rei’ityskorun irrotessa tai hävitessä voit ostaa meiltä uuden rei’ityskorun hintaan 9€. Korvien rei’itys -palvelu ei sisällä takuuna uusia koruja mahdollisten hävinneiden korujen tilalle.