Brasilialainen sokerointi

- meiltä myös miehille!

Brasilialainen sokerointi eli kavereiden kesken ”brassi” vaan, tarkoittaa menetelmää, jolla karvoitus poistetaan genitaalialueelta kokonaan vain jättämällä häpykummulle pieni kaistale karvoitusta, ns. kiitorata. Karvoitus voidaan -niin haluttaessa- myös poistaa kokonaan.

Me Kauneuskeskus Fenixissä olemme tehneet miehille brasilialaisia karvanpoistoja jo vuodesta 2005 lähtien. Toivotamme meille siis lämpimästi tervetulleiksi myös miehet.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Brasilialainen sokerointi

- meiltä myös miehille!

Brasilialainen sokerointi eli kavereiden kesken ”brassi” vaan, tarkoittaa menetelmää, jolla karvoitus poistetaan genitaalialueelta kokonaan vain jättämällä häpykummulle pieni kaistale karvoitusta, ns. kiitorata. Karvoitus voidaan -niin haluttaessa- myös poistaa kokonaan.

Me Kauneuskeskus Fenixissä olemme tehneet miehille brasilialaisia karvanpoistoja jo vuodesta 2005 lähtien. Toivotamme meille siis lämpimästi tervetulleiksi myös miehet.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Mikä on brasilialainen karvanpoisto eli brassi?

Brasilialainen karvanpoisto on menetelmä, jolla karvoitus poistetaan genitaalialueelta kokonaan vain jättämällä häpykummulle pieni kaistale karvoitusta, ns. kiitorata. Karvoitus voidaan -niin haluttaessa- myös poistaa kokonaan.

Ovatko brasilialainen sokerointi, brasilialainen vahaus, brazilian wax ja brassi sama asia?

Ovat. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Brazilian wax eli brasilialainen vahaus on ajalta, jolloin kaikki karvapoisto tehtiin vahaamalla. Sokeroinnin syrjäytettyä vahauksen, on brasilialainen vahaus nykyään brasilialainen sokerointi.

Mitä brassi pitää sisällään?

Kauneuskeskus Fenixissä brasilialainen karvanpoisto käsittää kaiken häpykummulta pakaravaon yläosaan saakka, siis häpykarvoituksen, häpyhuulet/kivekset sekä pakaravaon.

Mistä löytyisi brasilialainen sokerointi miehille?

No meiltä! Me Kauneuskeskus Fenixissä olemme tehneet miehille brasilialaisia sokerointeja jo vuodesta 2005 lähtien. Tervetuloa meille siis brassiin myös miehet.

Miksi juuri sokerointi intiimialueelle?

Sokerointi on parhaimmillan pienillä ja herkillä ihoalueilla, joissa iho on ohutta (limakalvot, nivustaipeet) ja karva paksua ja jäykkää sekä juuritupet tiukassa. Sokeroinnissa karvat poistetaan karvan luonnolliseen kasvusuuntaan, jolloin karvat eivät katkeile eikä synny sisäänkasvaneita karvoja.

Minkä pituisella karvalla voi ja kannattaa tulla brasilialaiseen?

Tarpeellinen karvanpituus on 5 mm tai yli, jolloin karvassa on tarpeeksi tarttumapinta-alaa, ja näin se irtoaa kertarepäisyllä. Liian pitkää karva ei voi olla koskaan. Pitkä karva siistitään kädenkäänteessä poistopituuteensa hoitolassa, joten voit huoletta tulla karvanpoistoon karvoituksen ollessa ”luonnontilassa”. Nyrkkisääntönä voitaisiin sanoa, että mieluummin pitkä kuin lyhyt karva, sillä pitkästä saa helposti lyhyemmän, mutta tyhjästä on paha (ja kivulias) nyhjästä!

Mitä jos tulee sokerointiin liian lyhyellä karvalla?

Ennen sokerointiin tuloa on vain yksi tärkeä sääntö: älä ajele karvojasi ainakaan kahteen viikkoon ennen sokerointia. Viimeisen viikon aikana ajeltu karva mistä päin kehoa tahansa, on todennäköisesti niin lyhyttä (alle 5 mm), ettei se sokeroimalla irtoa.

Kosmetologimme voi yrittää tehdä parhaansa liian lyhyiden karvojen poistamiseksi, mutta on käytännössä varmaa, ettei ihanan pehmeää ja täydellisen silkkistä lopputulosta saada aikaiseksi millään. On jopa mahdollista, ettei lyhyt sänki irtoa sokeroidessa lainkaan.

Liian lyhyellä karvalla sokerointiin tuleminen katsotaan varatuksi ja käytetyksi ajaksi, jolloin siitä veloitetaan täysi hinta, sokeroinnin lopputuloksesta huolimatta. Suosittelemme siis lämpimästi jättämään ”sheivaamisen” jo hyvissä ajoin ennen sokerointia.

Sattuuko brasilialainen sokerointi?

Sokerointi suoritetaan aina niin nopeasti ja kivuttomasti kuin se vain on mahdollista. Toimenpide ei -varsinkaan ensimmäisillä kerroilla- ole kivuton. Pitkäaikainen ja säännöllinen sokerointi kuitenkin muuttavat karvan niin hentoiseksi ja harvaksi, että toimenpide muuttuu lopulta huomattavasti helpommaksi.

Kauanko brassin tekeminen kestää?

Brasilialainen ihokarvojen sokerointi kestää poistettavien karvojen määrästä ja laadusta riippuen n. 20-45 min.

”En kehtaa tulla. Hävettää ja nolottaa ja miten sitä nyt siinä sitten ihminen ilman housuja ilkeää olla…”

Älä nyt tuollaisia hulluja edes mieti! Brassi on meidän suosituin hoitomme ollut jo reilusti yli kymmenen vuotta, niin miesten kuin naistenkin keskuudessa.  Me teemme näitä jatkuvasti, kymmeniä brasseja joka päivä, tuhansia brasseja vuodessa. Ei tätä kannata jännittää yhtään. Saavut vain paikalle kaikessa luonnollisuudessasi, tämä on helpommin ja nopeammin ohi, kuin uskotkaan 🙂

Sokeroinnin hinnoittelu

Sokeroinnin hinnoittelu perustuu tehtävään työhön, siihen varattuun aikaan, siihen varattuun huoneeseen, sekä käytössänne olevaan ammattilaiseen.

Sokerointiin käytettävä aika

Ajanvaraus esim. 45 min tarkoittaa, että tekijällä on enintään tämän verran aikaa käytettävissään työsuoritteen tekemiseen. Asiakkaalle on varattu aikaa 45 min, sisältäen pukemiset, riisumiset, kassatoiminnot ja mahdollisen uuden ajanvaraamisen.

Kestääkö sokerointi koko sille varatun ajan?

Hyvin todennäköisesti ei kestä. Kosmetologin ei tarvitse käyttää karvanpoistoon koko varattua 45 minuuttia, vaan 45 minuuttia on aika, jonka puitteissa kosmetologin on saatava varattu hoito tehtyä. Kosmetologin kuuluu siis tehdä asiakkaalle kaikki karvanpoiston vaiheet huolellisesti ja parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pyrkien, mutta mitään velvollisuutta täyden ajan lunastamiseen kosmetologilla ei ole. Kukaan ei varmasti toivo karvanpoistoa pitkitettävän yhtään sen enempää, kuin mitä siihen todellisuudessa kuluu aikaa.

Saako nopeamman sokeroinnin halvemmalla?

Taitava ja harjaantunut kosmetologi kykenee todennäköisesti tekemään karvanpoistot keskimääräistä nopeammin, mutta tehdyn työn hintaan se ei vaikuta. Sokeroitavan alueen työmäärä on kuitenkin sama, taitava tekijä vain saattaa tehdä sen nopeammin, kuin vähemmän kokenut tekijä. Sokeroijan loistava ammattitaito ei missään tapauksessa voi toimia hintaa alentavana tekijänä. 

Voisinko kuitenkin saada brassini edullisemmin, kun minulla on niin vähän karvaa?

Meillä brassin hinta on aina kaikille sama. Ensikertalaisen brassin hinta on aina 80 €. Kanta-asiakkaamme, joiden käyntiväli meillä on enintään kuusi viikkoa, maksavat aina tuon saman 65 € tästä erikoistyöstä, joka brasilialainen sokerointi eittämättä on. Me emme ”rankaise” enemmän karvaa omaavia asiakkaitamme kovemmilla hinnoilla, emmekä toisaalta ”palkitse” vähemmän karvaa omaavia asiakkaitamme edullisemmilla hinnoilla. Me emme myöskään laskuta miehiltä enempää kuin naisilta, vaikka tätäkin hinnoittelumallia näkee monessa paikassa harjoitettavan. Me pidämme kaikkia asiakkaitamme ihan yhtä arvokkaina♥️

Voinko pyytää muiden alueiden sokerointeja kaupan päälle?

Kosmetologi ei tee ylijäävän ajan puitteissa muiden alueiden sokerointeja samaan hintaan. Kuten sanottu, tässä ei sokeroida minuutteja, vaan tiettyä ihoaluetta. Jos säärien jälkeen ylimääräistä aikaa jää, voit ilman muuta pyytää kosmetologia sokeroimaan vaikka kainalot siihen samaan syssyyn. Niistä kuitenkin veloitetaan aina erikseen.

Miksi minua ei sokeroida koko varattua aikaa samaan hintaan?

Kosmetologin ajankäyttöä voidaan verrata lääkäriaikaan. Lääkäri varaa aikaa aina vähintään 20 minuuttia potilasta kohden. Jos lääkäri diagnosoi sairauden kahdessa minuutissa, ei käyntiä kuitenkaan saa yhtään halvemmalla, kuin jos tutkimiseen olisi kulunut koko 20 minuuttia. Tässäkin tapauksessa 20 minuuttia on lääkäriä varten varattu maksimiaika, joka hänellä enintään on käytettävissään yhtä potilasta kohden. Ylijääneitä minuutteja ei hyvitetä potilaalle hinnassa tai vaihtoehtoisesti tehdä jotakin toista toimenpidettä samaan hintaan vain sillä perusteella, että aikaa on jäämässä yli.

Voinko mokata brasilialaisen sokeroinnin jotenkin?

Vain liian lyhyellä karvalla toimenpiteeseen tuleminen saattaa aiheuttaa epätyydyttävän lopputuloksen. Jos poistettava karva on liian lyhyttä, sitä on mahdotonta saada täydellisesti ”lypsettyä” ulos karvatupesta. Tällöin sokerointi kestää kauemmin, sattuu enemmän eikä tulos siltikään ole silkinsileä.

Älä siis turhaan häveliäisyyttäsi ala siistimään paikkoja etukäteen, vaan tule mieluummin ”bikinirajalla joka tulee ulos polvihousuistakin”. Usko pois: ei ole mitään niin pitkää, tuuheaa tai tummaa karvaa, jota me emme olisi jo nähneet. 😉

Voinko valmistautua brassiin jotenkin?

Anna kaikkien kukkien kukkia eli karvojesi rehottaa oikein sydämensä kyllyydestä! Hoitolassamme on mahdollisuus peseytyä ennen sokeroinnin aloittamista. Sen jälkeen tarvitsetkin enää hieman reipasta urheilumieltä! Me hoidamme kyllä loput.

Kotihoito-ohjeet sokeroinnin jälkeen

  • Vältä saunaa ja urheilua (hikoilua) 12 tuntia.
  • Jos sinulta on poistettu kainalokarvat, vältä deodorantin käyttöä 12 tuntia.
  • Jos sinulta on poistettu kasvokarvoja, vältä tukkivia meikkiaineita 12 tuntia.
  • Muista välttää aurinkoa (solarium) samana päivänä ja suojata iho auringolta seuraavana päivänä.
  • Muista kosteuttaa ja kuoria ihoasi säännöllisesti, näin estät tehokkaasti sisäänkasvaneet karvat.
  • Ihoa ei saa raapia tai hangata hoidon jälkeen.
  • Vältä tiukkoja, hankaavia vaatteita heti hoidon jälkeen.

Kuinka nopeasti karvat kasvavat takaisin?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta.

Sokeroitaessa poistetaan kaikki ne karvat, jotka ovat näkyvissä ihon pinnan päällä. Ihon pinnan alla kasvaa jokaisessa juuritupessa myös toinenkin karva. Pinnan alla olevat karvat ovat kaikki eri kasvuvaiheissaan. 

Karvojen takaisinkasvun nopeus riippuu siitä, missä kasvuvaiheessa kukin pinnan alla oleva uusi karva on. Jos karva on vasta karvanaihe juuritupen pohjalla, sen kasvu ihon pinnalle asti kestää nelisen viikkoa. Jos taas karva on kasvanut jo pitkälle lähelle ihon pintaa, se tulee läpi ihosta jo muutamassa päivässä. 

Karvat kasvavat takaisin yksi sieltä ja toinen täältä, harvakseltaan ja pikku hiljaa seuraavien viikkojen aikana.  Sokeroitaessa karva on irronnut juuritupestaan ja sen takaisinkasvu vie näin kauemmin aikaa kuin terällä ajettaessa. Sokeroidessa karva ei myöskään kasva takaisin kutiavana sänkenä. 

Loppuuko karvankasvu joskus kokonaan?

Ajan myötä karvankasvu heikkenee ja karva pehmenee, kun sokerointi suoritetaan säännöllisesti. Keskimääräinen poistoväli on noin 4 – 6 viikkoa.

Lisätietoa sokeroinnista yleisesti löydät täältä.

Iltalehti haastatteli meitä aiheesta

Brasilialaiseen sokerointiin meneminen jännittää.

Lue juttu täältä >>

 

Iltalehti haastatteli meitä brasilialaisesta sokeroinnista aiheella

Suosituin tyyli intiimialueen karvoille.

Lue juttu täältä >>