Suihku­rusketus

Turvallisin tapa saada kaunis päivetys.

Suihkurusketuksella saat kasvoille ja koko vartalolle kauniin värin nopeasti ja turvallisesti. Suihkurusketus on täydellinen ratkaisu päivettyneen ihon saamiseksi.
Suihkurusketus tehdään tarkoitukseen valmistetulla laitteella jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Kokovartalosuihkurusketukseen kuuluu aina myös kasvojen ruskettaminen.

Kauniainen

Suihku­rusketus

Turvallisin tapa saada kaunis päivetys.

Suihkurusketuksella saat kasvoille ja koko vartalolle kauniin värin nopeasti ja turvallisesti. Suihkurusketus on täydellinen ratkaisu päivettyneen ihon saamiseksi.
Suihkurusketus tehdään tarkoitukseen valmistetulla laitteella jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti. Kokovartalosuihkurusketukseen kuuluu aina myös kasvojen ruskettaminen.

Kauniainen

Mikä aiheuttaa ihon ruskettumisen suihkurusketuksessa?

Vaikuttavana aineena suihkurusketuksessa on DHA (dihydroksiasetoni), jota saadaan kasviksista, kuten sokerijuurikkaasta ja sokeriruo´osta. DHA on kosmeettinen ainesosa, joka antaa iholle rusketuksen ilman auringon UV-säteilyä. Se värjää ihon orvaskeden uloimman kerroksen, sarveiskerroksen ja perustuu turvallisen kemialliseen reaktioon. Kun aineet reagoivat ihon aminohappojen ja proteiinien kanssa, tuloksena on kaunis, ruskettuneen näköinen iho. Suihkurusketus tehdään tarkoitukseen valmistetulla laitteella jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti.

Milloin rusketus näkyy iholla?

Rusketusaine on värillistä, joten väriaine näkyy kauniina rusketuksena ihon pinnalla heti. Varsinainen rusketuksen väri alkaa kehittyä iholla 1-2 tunnissa ja ”valmistuu” noin 8 tunnin kuluttua.

Onko tarjolla erilaisia värisävyjä?

Tarjolla on yleensä 1-3 eri värisävyä. Värisävyjen määrä riippuu rusketusaineiden maahantuojien varastosaatavuudesta. EU:n uusi 22.4.2022 voimaantullut itseruskettavia aineita koskeva kosmetiikkalaki on vaikeuttanut rusketustuotteiden valmistajien toimintaa merkittävästi. Tämän vuoksi saatavuudessa on ollut haasteita keväästä 2022 lähtien kaikilla rusketusaineiden toimittajilla.

Voinko saada erittäin tumman tai verrattain vaalean rusketuksen?

Rusketuksen tummuusastetta voimme säädellä väriaineen kerrosten määrällä. Vaaleampaan lopputulokseen laitamme yhden kerroksen, tummempaan kaksi. Jos siis haluat erityisen tumman rusketuksen, se onnistuu kyllä. Jos taas haluat hieman maltillisemman värin, se onnistuu aivan yhtä hyvin. Kerrot vain meille omat toiveesi mahdollisimman tarkkaan.

Kauanko rusketus säilyy iholla?

Rusketus kestää iholla noin 5-7 päivää. Paljon urheilevilla (hikoilu, suihku) rusketus voi lähteä jo 3-4 päivän kohdalla. Tällöin suosittelemme ostamaan kotihoitotuotteen mukaan, jotta voit ylläpitää rusketustasi kotona pidempään.

Mitä pitää muistaa?

Vältä suihkua, uimista sekä hikoilua noin 10 tunnin ajan rusketuksesta.

Sopiiko suihkurusketus kaikille?

Suihkurusketus sopii kaikille, myös herkkäihoisille.

Ohjeet suihkurusketukseen tulijalle

 • Kuori iho kuorinta-aineella edellisenä iltana. Älä käytä öljypohjaista kuorinta-ainetta. Öljyt voivat estää rusketusainetta imeytymästä ihoon.
 • Kosteuta iho edellisenä iltana hyvin.
 • Älä kosteuta ihoa vähintään 4 h ennen rusketushoitoa. Kosteusvoiteet voivat estää rusketusainetta imeytymästä ihoon.
 • Kuori iho jokaisen rusketuskäsittelyn välissä, jotta rusketus olisi aina mahdollisimman tasainen.
 • Tee mahdolliset karvanpoistot edellisenä päivänä, säärikarvat, bikiniraja ja kainalot (vähintään 6 h) ennen rusketushoitoa. Vahaus / sokerointi tulisi tehdä vähintään 12 h aikaisemmin.
 • Poista meikki sekä parfyymit ja deodorantti ennen käsittelyä öljyttömällä puhdistusaineella parhaan mahdollisen rusketuksen saavuttamiseksi.
 • Pukeudu tummiin, väljiin vaatteisiin. Rusketusaine lähtee suuremmista osista vaatteita, mutta kosmeettinen väriaine voi joissakin tapauksissa aiheuttaa värin lopullista värjäytymistä vaatteessa. Älä käytä villaa, nailon tai silkkivaatteita rusketushoidon jälkeen vähintään 8 tuntiin, koska rusketusaine voi reagoida näissä materiaaleissa ja tahrata niitä.
 • Väri alkaa kehittyä välittömästi ja ”valmistuu” noin 8 tunnin kuluttua.
 • Vältä suihkua, uimista sekä hikoilua noin 10 tunnin ajan.
 • Vältä turhaa ihon koskettelua/hieromista rusketuksen vaikutusaikana.
 • Suihkun jälkeen taputtele iho kuivaksi pyyhkeellä, älä ”pyyhi tai hinkkaa”. Näin rusketuksesi säilyy kauemmin kauniin tasaisena.
 • Suosittelemme sinua käyttämään itseruskettavaa voidetta / spraytä / vaahtoa ihollasi suihkurusketuksen jälkeen jolloin voit näin pitkittää rusketuksen kestoa.Ihon kosteuttaminen jo pelkällä kosteusvoiteella pidentää rusketuksesi kestoa.

Muistathan, että aivan kuten auringossakin ruskettuessa, myös suihkurusketuksen lopputulokseen vaikuttavat ihon rusketusherkkyys, ihon pH ja ihotyyppi. Älä siis vertaa rusketustasi muihin. Jokaisen rusketus on aina yksilöllinen.

Tiesitkö tämän?

Melanooma on tällä hetkellä noin viisi kertaa yleisempää kuin 1950-luvun alussa ja ihotautilääkäreiden ennusteen mukaan tautimäärät kasvavat vuoteen 2015 mennessä noin 50%. Yleistymiseen ei ole tiedossa muita syitä kuin väestön pukeutumisessa ja auringonottotavoissa tapahtuneet muutokset.

No, entäpä tämän?

UV-säteily aiheuttaa ihon pigmenttisoluissa melaniini nimisen väriaineen muodostumista. Näin iho pyrkii suojautumaan säteilyvaurioilta, ja ruskettuminen on siis liiallisen UV-altistuksen -ei terveyden- merkki. Vuosia jatkunut altistuminen auringon ja solariumien säteilylle aiheuttaa iholle sidekudosvaurioita eli niin sanottua valoelastoosia. Se ilmenee ihon paksuuntumisena, uurteina ja kimmoisuuden vähenemisenä – ihon vanhenemisena.