Manikyyri

Kauniit kädet ovat käyntikorttisi.

Käsistä ja kynsistä huolehtiminen on tärkeää siistin ja huolitellun olemuksen saavuttamiseksi, sillä kädet ovat jatkuvasti esillä. Manikyyri on käsien ja kynsien kosmeettinen hoito. Sana manikyyri tulee latinan kielen sanoista manus eli käsi ja cura eli hoito.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Manikyyri

Kauniit kädet ovat käyntikorttisi.

Käsistä ja kynsistä huolehtiminen on tärkeää siistin ja huolitellun olemuksen saavuttamiseksi, sillä kädet ovat jatkuvasti esillä. Manikyyri on käsien ja kynsien kosmeettinen hoito. Sana manikyyri tulee latinan kielen sanoista manus eli käsi ja cura eli hoito.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Miksi manikyyri?

Käsistä ja kynsistä huolehtiminen on tärkeää siistin ja huolitellun olemuksen saavuttamiseksi, sillä kädet ovat jatkuvasti esillä. Kädet ovatkin kuin käyntikorttimme. Omien kynsien hoitaminen kotona saattaa kuitenkin joskus tuntua hankalalta ja työläältä. Tällöin kynnet kannattaa hoidattaa ammattilaisella.

Millainen on manikyyri ja mitä siihen sisältyy?

Manikyyrejä on erilaisia. Käsihoidon voi ottaa tavallisella kynsilakalla tai geelilakalla. Ranskalainen lakkaus taas on aivan oma juttunsa ja se on meillä tarjolla vain geelilakalla tehtynä.

Manikyyri tavallisella lakalla

  • kynsinauhojen siistiminen
  • kynsien leikkaus/viilaus
  • kynsien lakkaus
  • käsivoide

Kuinka nopeasti kynsilakka kuivuu?

Kynsilakan kuivuminen riippuu monesta tekijästä. Kynsilakan kuivumiseen vaikuttavat mm. käytetty valmiste, lakan koostumus, lakan sisältämät liuottimet ja lakan pigmentti.

Kynsilakan kuivuminen on itse asiassa haihtumisprosessi. Lakka ”kuivuu” sen sisältämien liuottimien hiljalleen haihtuessa lakasta.

Kynsilakka on päältä pohjalle kuivuva tuote. Lakan päälikerros saattaa tuntua aivan kuivalta jo 10 minuutin jälkeen, mutta pohjaa kohden lakka saattaa olla hyvinkin märkä. Tällöin lakkaus saattaa tärveltyä kynsien osuessa johonkin, vaikka lakka olisi päällisin puolin vaikuttanut aivan kuivalta.

Mitä enemmän väripigmenttiä lakassa on, sitä hitaammin se yleensä kuivuu. Runsaspigmenttisyys tekee lakasta paksua ja liuottimien haihtumisesta hitaampaa. Tästä syystä intensiivinen punainen lakka kuivuu huomattavasti vaaleaa helmiäislakkaa hitaammin. Ei ole ollenkaan tavatonta, ettei runsaspigmenttinen lakka ole vielä yli tunninkaan jälkeen kuiva.

Lakan kuivumisnopeus on aina yksilöllinen ja lakkakohtainen, eikä sitä voi mistään etukäteen ennustaa. Käytämme manikyyreissämme aina nopeasti kuivattavia päällyslakkoja ja kynsilakan pikakuivattajia, mutta siltikään emme pysty takaamaan lakan täydellistä kuivumista välittömästi manikyyrin jälkeen.

Edellä mainituista syistä johtuen Kauneuskeskus Fenix ei ole vastuussa kynsien lakkauksesta manikyyristä lähtemisen jälkeen. Tuoreen kynsilakan osuminen mihin tahansa, kuten otettaessa avaimia taskusta tai kaivettaessa lompakkoa käsilaukusta, saa lakkauksen helposti menemään pilalle. Geelilakkauksen kanssa tällaista vaaraa ei luonnollisestikaan ole.

Manikyyri geelilakalla

  • kynsinauhojen siistiminen
  • kynsien leikkaus/viilaus
  • kynsien lakkaus geelilakalla
  • käsivoide

Manikyyrin voi myös ottaa geelilakkauksella, jolloin geelilakalla tehtävä kynsien lakkaus on tavallista kynsilakkaa kestävämpi. Geelilakka myös kuivuu välittömästi ja täydellisesti kovettamisen jälkeen, joten geelilakka ei tärvelly, vaikka kynnet osuisivatkin johonkin heti lakkauksen jälkeen. Geelilakkauksesta voit lukea lisää täältä.

Ranskalainen manikyyri

Ranskalainen manikyyri tarkoittaa tietynlaista tapaa lakata kynnet. Perinteisessä ranskalaisessa manikyyrissä kynsien kärjet lakataan vitivalkoisiksi ja loppuosa kynnestä lakataan nude-väriseksi.

Nykyään ranskalaisesta lakkauksesta on olemassa myös moderneja versioita, jolloin kynnen kärki lakataan tarkkarajaisesti millä tahansa värillä ja kynnen loppuosa niin ikään minkä väriseksi tahansa. Ranskalaisessa lakkauksessa kynnen kärki on kuitenkin aina erivärinen kuin kynsipeti ja värien välinen raja on viivotintarkka.

Ranskalaista lakkausta teemme vain geelilakalla. Toki myös rakennekynnet voi ottaa ranskalaisina, jolloin itse rakennekynsi voidaan rakentaa ranskalaiseen tyyliin, kärjen ollessa eri värinen kuin kynsipeti tai vaihtoehtoisesti ranskalainen kärki voidaan lakata kynnelle geelilakalla. Molemmilla tavoilla saadaan aivan yhtä kaunis ja tarkka lopputulos.

Parafiinihoito

Parafiinihoito perustuu hitaasti säteilevän matalan lämmön vaikutukseen ja soveltuu erityisen hyvin kuiville käsille.

Syväkosteuttava ja ihoa ravitseva lämmin parafiini lievittää kipua ja jäykkyyttä ja kosteuttaa ihoa. Lämmin rauhoittava parafiini elvyttää myös verenkiertoa, avaa ihohuokoset ja tasoitta juonteikasta ihoa.

Hoidon lopputuloksena on pehmeä iho, joka myös näyttää terveemmältä.

Kosteuttava parafiinihoito soveltuu erinomaisesti käsien talvihoidoksi ja erityisesti käsien ihoa rasittavan desinfioinin vastapainoksi.

Miten parafiinihoito tehdään?

Hoidon aluksi kädet kuoritaan kosteuttavalla kuorinta-aineella, jotta hoitavat ainesosat imeytyvät ihoon mahdollisimman tehokkaasti. Tämän jälkeen kädet upotetaan 5 kertaa parafiinikylpyyn. Jähmettyessään parafiini muodostaa iholle ”kuoren”, jonka päälle laitetaan muovinen suojapussi ja froteinen lämpökinnas, joka tehostaa hoidon vaikutusta.

Parafiini saa vaikuttaa käsissä 10–15 minuuttia. Kun parafiini on saanut vaikuttaa, poistetaan parafiinikuori käsistä. Hoidon päätteeksi käsien iho on taivaallisen pehmeä.

Princess Manicure

Princess manicure on pikku prinsessojen oma manikyyri. Princess Manicureen Kauneuskeskus Fenixissä kuuluu: kynsien siistiminen ja kynsien lakkaus. Hoito on tarkoitettu 5-12 -vuotiaille ja sen kesto on noin 30 min.