Sokerointi

Makein tapa poistaa ihokarvat.

Vartalosokeroinnissa sokerin ja oikean tekniikan avulla saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua hellävaraisesti -mutta tehokkaasti- myös kuollut ihosolukko. Tuloksena on karvaton, pehmeä, silkkinen ja terve iho.

Sokerointi sopii erinomaisesti mm. bikinirajan, säärien, reisien, kainaloiden, käsivarsien, kasvojen, genitaalialueen ja kulmakarvojen karvanpoistoon.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Sokerointi

Makein tapa poistaa ihokarvat.

Vartalosokeroinnissa sokerin ja oikean tekniikan avulla saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua hellävaraisesti -mutta tehokkaasti- myös kuollut ihosolukko. Tuloksena on karvaton, pehmeä, silkkinen ja terve iho.

Sokerointi sopii erinomaisesti mm. bikinirajan, säärien, reisien, kainaloiden, käsivarsien, kasvojen, genitaalialueen ja kulmakarvojen karvanpoistoon.

Espoo | Kauniainen | Helsinki

Mitä on sokerointi?

Sokerointi on menetelmä, jonka avulla saadaan poistettua lyhimmätkin ihokarvat koko vartalolta, herkimmiltäkin alueilta (esim. brasilialainen eli brassi) ja vieläpä miellyttävän makeasti sokerilla. Iho ei juurikaan punoita ja se tuntuu todella sileältä. Hoito sopii niin miehille kuin naisille.

Sokeri myös kuorii ihon pehmeäksi

Sokerointi on myös erinomainen vartalokuorinta ja se saa ihon tuntumaan silkin pehmeältä. Sokeri saa karvan ”pullahtamaan” ulos karvatupesta, aiheuttamatta vahinkoa iholle. Sokeri on ihoystävällinen, vesiliukoinen ja turvallinen tapa poistaa ihokarvoja.

Mihin sokerointia voi tehdä?

Sokerointi on parhaimmillaan pienillä, aroilla ja herkillä ihoalueilla, kuten kainaloissa, bikinirajassa ja brasilialaisessa karvanpoistossa. Myös isommilla alueilla (sääret, reidet, käsivarret, selkä) sokerointi toimii hyvänä ja hellävaraisena tapana poistaa häiritsevät ihokarvat.

Minkä pituisella karvalla kannattaa tulla?

Tarpeellinen karvanpituus on 5 mm tai yli, jolloin karvassa on tarpeeksi tarttumapinta-alaa, ja näin se irtoaa kertarepäisyllä. Liian pitkää karva ei voi olla koskaan. Pitkä karva on siistittävissä kädenkäänteessä poistopituuteensa hoitolassa, joten voit huoletta tulla karvanpoistoon karvoituksen ollessa ”luonnontilassa”. Nyrkkisääntönä voitaisiin sanoa, että mieluummin pitkä kuin lyhyt karva, sillä pitkästä saa helposti lyhyemmän, mutta tyhjästä on paha (ja kivulias) nyhjästä!

Mitä jos tulee sokerointiin liian lyhyellä karvalla?

Ennen sokerointiin tuloa on vain yksi tärkeä sääntö: älä ajele karvojasi ainakaan kahteen viikkoon ennen sokerointia. Viimeisen viikon aikana ajeltu karva mistä päin kehoa tahansa, on todennäköisesti niin lyhyttä (alle 5 mm), ettei se sokeroimalla irtoa.

Kosmetologimme voi yrittää tehdä parhaansa liian lyhyiden karvojen poistamiseksi, mutta on käytännössä varmaa, ettei ihanan pehmeää ja täydellisen silkkistä lopputulosta saada aikaiseksi millään. On jopa mahdollista, ettei lyhyt sänki irtoa sokeroidessa lainkaan.

Liian lyhyellä karvalla sokerointiin tuleminen katsotaan varatuksi ja käytetyksi ajaksi, jolloin siitä veloitetaan täysi hinta, sokeroinnin lopputuloksesta huolimatta. Suosittelemme siis lämpimästi jättämään ”sheivaamisen” jo hyvissä ajoin ennen sokerointia.

Sokeroinnin hinnoittelu

Sokeroinnin hinnoittelu perustuu tehtävään työhön, siihen varattuun aikaan, siihen varattuun huoneeseen, sekä käytössänne olevaan ammattilaiseen.

Sokerointiin käytettävä aika

Ajanvaraus esim. 45 min tarkoittaa, että tekijällä on enintään tämän verran aikaa käytettävissään työsuoritteen tekemiseen. Asiakkaalle on varattu aikaa 45 min, sisältäen pukemiset, riisumiset, kassatoiminnot ja mahdollisen uuden ajanvaraamisen.

Kestääkö sokerointi koko sille varatun ajan?

Hyvin todennäköisesti ei kestä. Kosmetologin ei tarvitse käyttää karvanpoistoon koko varattua 45 minuuttia, vaan 45 minuuttia on aika, jonka puitteissa kosmetologin on saatava varattu hoito tehtyä. Kosmetologin kuuluu siis tehdä asiakkaalle kaikki karvanpoiston vaiheet huolellisesti ja parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pyrkien, mutta mitään velvollisuutta täyden ajan lunastamiseen kosmetologilla ei ole. Kukaan ei varmasti toivo karvanpoistoa pitkitettävän yhtään sen enempää, kuin mitä siihen todellisuudessa kuluu aikaa. 

Saako nopeamman sokeroinnin halvemmalla?

Taitava ja harjaantunut kosmetologi kykenee todennäköisesti tekemään karvanpoistot keskimääräistä nopeammin, mutta tehdyn työn hintaan se ei vaikuta. Sokeroitavan alueen työmäärä on kuitenkin sama, taitava tekijä vain saattaa tehdä sen nopeammin, kuin vähemmän kokenut tekijä. Sokeroijan loistava ammattitaito ei missään tapauksessa voi toimia hintaa alentavana tekijänä.

Voinko pyytää muiden alueiden sokerointeja kaupan päälle?

Kosmetologi ei tee ylijäävän ajan puitteissa muiden alueiden sokerointeja samaan hintaan. Kuten sanottu, tässä ei sokeroida minuutteja, vaan tiettyä ihoaluetta. Jos säärien jälkeen ylimääräistä aikaa jää, voit ilman muuta pyytää kosmetologia sokeroimaan vaikka kainalot siihen samaan syssyyn. Niistä kuitenkin veloitetaan aina erikseen.

Miksi minua ei sokeroida koko varattua aikaa samaan hintaan?

Kosmetologin ajankäyttöä voidaan verrata lääkäriaikaan. Lääkäri varaa aikaa aina vähintään 20 minuuttia potilasta kohden. Jos lääkäri diagnosoi sairauden kahdessa minuutissa, ei käyntiä kuitenkaan saa yhtään halvemmalla, kuin jos tutkimiseen olisi kulunut koko 20 minuuttia. Tässäkin tapauksessa 20 minuuttia on lääkäriä varten varattu maksimiaika, joka hänellä enintään on käytettävissään yhtä potilasta kohden. Ylijääneitä minuutteja ei hyvitetä potilaalle hinnassa tai vaihtoehtoisesti tehdä jotakin toista toimenpidettä samaan hintaan vain sillä perusteella, että aikaa on jäämässä yli.

Sokeroinnin edut (vs. vahaus)

  • Sokeri on puhdas ja 100% luonnollinen tuote. (Vaha koostuu useista erilaisista raaka-aineista.)
  • Sokerilla voidaan poistaa hyvin lyhyttä, jopa alle 2mm:n pituista karvaa (esim kasvoista). Paras poistopituus karvalle on kuitenkin 5mm tai yli. (Vahalla poistettaessa karvan tulee olla pidempää.)
  • Sokeri ei tartu eläviin ihosoluihin. Se tarttuu ainoastaan kuolleisiin soluihin ja karvoihin. Tämä tekee sokeroinnista hellävaraisemman ja kivuttomamman. (Vaha tarttuu myös elävään ihosolukkoon ja tottumattomalla käyttäjällä aiheuttaa helpommin ihoon vaurioita.)
  • Sokeri ei katkaise karvaa. (Vahalla karvat katkeavat helpommin.)
  • Sokeroinnissa karvat poistetaan karvan luonnolliseen kasvusuuntaan, jolloin karvat eivät katkeile eikä synny sisäänkasvaneita karvoja. (Vahattaessa karvat poistetaan kasvusuuntaa vastaan, jolloin karvat katkeavat helpommin, eivätkä näin irtoa juurineen.)
  • Sokeri ei ole kuumaa. Se ei polta ihoa eikä aiheuta arpia, sillä sokeria käytetään huoneenlämpöisenä. (Vaha on huomattavasti kuumempaa kuin sokeri.)
  • Sokeri ei sotke. Sokeroinnissa asiakas ei tunne oloaan tahmeaksi hoidon jälkeen, vaan hoito tuntuu siistiltä ja miellyttävältä. (Vaha ei ole vesiliukoista, joten sen pois saaminen iholta on vaikeampaa, kuin sokerin.)
  • Sokeri on hygieenistä.
  • Sokeroinnilla voidaan vähentää pysyvästi karvoitusta.
  • Sokerointi sallii hellemmän karvanpoiston myös kaikkein intiimeimmille alueillekin. (Vahaaminen erityisesti intiimialueilla on kivuliaampaa ja hitaampaa, kuin sokeroiminen.)

Voinko mokata sokeroinnin jotenkin?

Vain liian lyhyellä karvalla toimenpiteeseen tuleminen saattaa aiheuttaa epätyydyttävän lopputuloksen. Jos poistettava karva on liian lyhyttä, sitä on mahdotonta saada täydellisesti ”lypsettyä” ulos karvatupesta. Tällöin sokerointi kestää kauemmin, sattuu enemmän eikä tulos siltikään ole silkinsileä.

Älä siis turhaan häveliäisyyttäsi ala siistimään paikkoja etukäteen, vaan tule mieluummin ”metrisillä säärikarvoilla”. Usko pois: niin tuuheita säärikarvoja tai pitkiä kainalokarvoja ei olekaan, joita me emme olisi jo nähneet. 😉

Sattuuko sokerointi?

Karvanpoisto suoritetaan aina niin nopeasti ja kivuttomasti kuin se vain on mahdollista. Toki karvan irtoaminen juurineen hieman nipistää, mutta varsinaista kipua se ei tuota. Sokeroinnin jälkeen iho ei jää millään tavalla helläksi tai araksi. Pitkäaikainen ja säännöllinen sokerointi myös muuttavat karvan niin hentoiseksi ja harvaksi, että toimenpide muuttuu lopulta lähes kivuttomaksi.

Kotihoito-ohjeet sokeroinnin jälkeen

  • Vältä saunaa ja urheilua (hikoilua) 12 tuntia.
  • Jos sinulta on poistettu kainalokarvat, vältä deodorantin käyttöä 12 tuntia.
  • Jos sinulta on poistettu kasvokarvoja, vältä tukkivia meikkiaineita 12 tuntia.
  • Muista välttää aurinkoa (solarium) samana päivänä ja suojata iho auringolta seuraavana päivänä.
  • Muista kosteuttaa ja kuoria ihoasi säännöllisesti, näin estät tehokkaasti sisäänkasvaneet karvat.
  • Ihoa ei saa raapia tai hangata hoidon jälkeen.
  • Vältä tiukkoja, hankaavia vaatteita heti hoidon jälkeen.

Kuinka nopeasti karvat kasvavat takaisin sokeroinnin jälkeen?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta.

Sokeroitaessa poistetaan kaikki ne karvat, jotka ovat näkyvissä ihon pinnan päällä. Ihon pinnan alla kasvaa jokaisessa juuritupessa myös toinenkin karva. Pinnan alla olevat karvat ovat kaikki eri kasvuvaiheissaan. 

Karvojen takaisinkasvun nopeus riippuu siitä, missä kasvuvaiheessa kukin pinnan alla oleva uusi karva on. Jos karva on vasta karvanaihe juuritupen pohjalla, sen kasvu ihon pinnalle asti kestää nelisen viikkoa. Jos taas karva on kasvanut jo pitkälle lähelle ihon pintaa, se tulee läpi ihosta jo muutamassa päivässä. 

Karvat kasvavat takaisin yksi sieltä ja toinen täältä, harvakseltaan ja pikku hiljaa seuraavien viikkojen aikana.  Sokeroitaessa karva on irronnut juuritupestaan ja sen takaisinkasvu vie näin kauemmin aikaa kuin terällä ajettaessa. Sokeroidessa karva ei myöskään kasva takaisin kutiavana sänkenä. 

Loppuuko karvankasvu joskus kokonaan?

Ajan myötä karvankasvu heikkenee ja karva pehmenee, kun sokerointi suoritetaan säännöllisesti. Keskimääräinen poistoväli on noin 4 – 6 viikkoa.

Brasilialainen sokerointi? Mitä se on?

Tarkempaa tietoa brasilialaisesta sokeroinnista löydät täältä.